Rusya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubuna ilk tepki

Rusya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubuna ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektuba ilk tepki..

Rusya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubuna ilk tepki
16px
24px
28.06.2016 05:49
ABONE OLgoogle
Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkanı Valentina Matviyenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun Ankara-Moskova ilişkilerinin düzelmesi için temel oluşturabileceğini belirtti.

Matviyenko, "Özür gecikmiş olsa da bildiğiniz gibi geç olması hiç olmamasından iyidir. Bu zaman içerisinde karşılıklı ilişkilerimiz bazı negatif süreçten geçti, eski güven anlayışı kaybedildi. Yine de bu mektup Rusya ve Türkiye'nin bağlarının düzelmesi için temel oluşturabilir" ifadesini kullandı.

Putin'in uçak krizi nedeniyle yaşanan durumun Rusya'nın Türk halkına olan dostça duygularını etkilemediğine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Matviyenko, "Yapılanların farkına varıldığı için bu mektubu sadece olumlu karşılayabiliriz. Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı'na mektubunda özürlerini dile getirdi, hayatını kaybeden pilotun ailesine baş sağlığı diledi, durumun düzelmesini istediğini belirterek Rusya ile dostça ilişkilerin düzelmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti" dedi.

KADİROV DA YORUM YAPTI

Öte yandan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov da Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin açıklamalarda bulundu. Kadirov konuyla ilgili, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkemizle bir kez ilişkileri bozmak yerine yüzlerce yıl dostça kalınması gereken büyük bir güç olduğunu bir kez daha kanıtladı. Biz Türkiye'nin zararı tazmin etme ve suçlulara cezalarını verme sorununu çözmeye hazır olduğuna ilişkin niyetleri hayata geçirmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadirov, on binlerce Türk inşaatçının işsiz kalmasına sebep olan endüstrinin çöküşüne rağmen Rus hükümetinin eylemlerinin doğru olduğunu, çünkü Rus vatandaşının canının ve ülkenin onurunun milyarlarla ölçülemeyeceğini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde