Rusya'da 3 Milyar euroluk otoyol atağında

Rusya'da 3 Milyar euroluk otoyol atağında

IC İçtaş, Astaldi ile birlikte St. Petersburg'daki 'Batı Otoyolu' projesinin orta kesiminin inşaatını üstlendi

Rusya'da 3 Milyar euroluk otoyol atağında
16px
24px
15.08.2011 10:19
ABONE OLgoogle

İbrahim Çeçen'in başkanı olduğu IC İçtaş ve İtalyan inşaat firması Astaldi, Rusya'nın önemli şehirlerinden St. Petersburg'daki 'Batı Otoyolu' projesinin orta kesiminin inşaatını üstleniyor.

Yapılan açıklamaya göre Northern Capital Highway konsorsiyumunun ihalesini kazandığı projesi, Rusya'da kamu-özel sektör işbirliği modeli ile hayata geçirilen en büyük proje olma özelliği taşıyor.

Maliyet 3 milyar euro

St. Petersburg ve Rusya için stratejik açıdan büyük bir öneme sahip olan projenin orta kesiminin toplam uzunluğu 11,7 kilometre. Yolun 7,5 kilometresi Neva körfezinde deniz üstünde inşa edilecek.Yolun yatırım maliyeti ise yaklaşık 3 milyar euro düzeyinde. Konuyla ilgili açıklama yapan IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Çeçen, "İşbirliği Rusya'nın gelecek vaat eden altyapı inşaat pazarına adım atmak için stratejik bir başlangıç" dedi.

7 bin 570 metre viyadük inşaatı

Otoyol projesi kapsamında bir adet 'yükselir köprü' (170 m), bir adet 'kablo askılı köprü' (620 m), 1 adet 'extradose köprü' (440 m), toplam 7 bin 570 metre 'viyadük' ve 400 metre 'aç-kapa tünel' inşa edilecek. Otoyol 8 şeritli (2x4) olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde