Rusya, Türk işadamlarını geri gönderdi

Rusya, Türk işadamlarını geri gönderdi

Kriz Türk ürünleri kadar işadamlarının seyahatlerini de etkiledi. Dün Moskova'ya seyahat eden Türk işadamları vize kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle geldikleri uçaklarla geri gönderildiler.

Rusya, Türk işadamlarını geri gönderdi
16px
24px
26.11.2015 05:33
ABONE OLgoogle
Kriz Türk ürünleri kadar işadamlarının seyahatlerini de etkiledi. Dün Moskova'ya seyahat eden ve ağırlığı işadamlarından oluşan Türk yolcular vize kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle geldikleri uçaklarla geri gönderildiler. Ülkeye sadece oturma ya da çalışma izni olan Türkler girebiliyor. 

Düşürülen Rus uçağı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rus vatandaşlarına ''Türkiye'yi ziyaret etmeyin'' tavsiyesinde bulunmuştu. Moskova yönetimi bununla da kalmadı, Rusya'yı ziyaret etmek isteyen çok sayıda Türk turistin ülkeye girişine izin verilmedi.
  
2 gündür Rusya'ya turist olarak giden yaklaşık 40 Türk vatandaşı, iki ülke arasında vize muafiyeti olmasına rağmen, çeşitli bahanelerle ülkeye kabul edilmedi. İlk uçakla Türkiye'ye geri gönderildiler.
    
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Rusya'ya giden bazı işadamlarının ülkeye giremediğini bazılarının da kapıda saatlerce bekletildiğini öğrendim. İş dünyasının yaşayacağı zorluklar Rus vatandaşlarını da etkileyecektir" diye konuştu. 

Dün öğlen saatlerinde Moskova'dan İstanbul'a gelen vatandaş Mehmet Şerif Yıldız, 3 gün önce düğün için gittiği Rusya'dan dönüşte her zamankinden farklı olarak pasaportunun alınarak sıkı bir incelemeye tabi tutulduğunu söyledi. Yıldız "Dönüşte bize zorluk gösterdiler. Bizim pasaportumuzu alıp tekrar dışarı çıkarttılar. Sıkıntı var deyip beklettiler" diye konuştu.

Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde