Rusya, Rumlara resti çekti

Rusya, Rumlara resti çekti

AB ülkelerinin Güney Kıbrıs krizinde sorumluluğu olduğunu iddia ettikleri Rusya'nın, Rum kesimine yönelik katı tavrı sürüyor.

Rusya, Rumlara resti çekti
16px
24px
02.04.2013 07:33
ABONE OLgoogle

Rusya, Güney Kıbrıs bankalarındaki Ruslara ait mevduatların vergilendirilmesini engellemek için bir adım atmayacağını açıkladı.

AB ülkelerinin Güney Kıbrıs krizinde sorumluluğu olduğunu iddia ettikleri Rusya'nın, Rum kesimine yönelik katı tavrı sürüyor.

Ruslara ait mevduatın kurtarma planı dahilinde vergilendirilmesini engellemek konusunda herhangi bir adım atmayacakları açıklandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov, Rusya'nın Güney Kıbrıs bankalarında mevduatı bulunan kişi ve şirketlere yardım etmeyeceğini söyledi.

'BİR MİKTAR PARA KAYBETMELERİ KÖTÜ AMA...'

Shuvalov, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda, “Güney Kıbrıs’ın iki bankasında mevduatı olanların vergi sebebiyle bir miktar para kaybedecek olması elbette çok kötü fakat Rus hükümeti bu durum için bir şey yapmayı planlamıyor” dedi.

KREDİNİN YAPILANDIRILMASI İÇİN TALİMAT

Rusya, geçen ay ek mali yardım için Güney Kıbrıs'tan gelen istekleri geri çevirmişti. Devlet Başkanı Vladimir Putin ise geçen ay varılan anlaşma sonrasında 2011 yılında verilen 2.5 milyar euro'luk kredinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin Güney Kıbrıs ile görüşmelerin sürdürülmesi talimatını vermişti.

'MEVDUATIN TAMAMI İLLEGAL DEĞİL'

Rusya hükümeti, Almanya dahil olmak üzere bazı devletlerin Rusya’nın Güney Kıbrıs’ın kurtarılmasında sorumluluk alması gerektiği yönündeki iddialarına sert çıkmıştı. Bu devletler Rusya’ya bu sorumluluğu Güney Kıbrıs’ı yasadışı Rus parasını aklamak için kullandığı iddiasıyla yüklüyor. Başbakan Yardımcısı Shuvalov, "Rusların Güney Kıbrıs bankalarındaki mevduatının tamamı illegal değil. Vergisi ödenen var ödenmeyen var..." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde