Rüşvet almakla suçlamıştı! Koca'dan Kocamaz'a tazminat davası

Rüşvet almakla suçlamıştı! Koca'dan Kocamaz'a tazminat davası

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, partisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi adayı Burhanettin Kocamaz’a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Rüşvet almakla suçlamıştı! Koca'dan Kocamaz'a tazminat davası
16px
24px
20.08.2019 11:42
ABONE OLgoogle

Servet Koca dava dilekçesinde  Kocamaz’ın, kendisini, 'rüşvet almak' ve 'partiye ihanet etmekle' suçladığını öne sürdü.

Takipsizlik kararı çıktı

Geçen 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde tartışma konusu olan illerin başında Mersin yer aldı. İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi adayı olan Burhanettin Kocamaz, seçimlere katılamadı. Evrakların seçim kurulan zamanında teslim edilmemesi Kocamaz’ın seçimlere katılamamasına neden oldu. Mersin'de MHP'den İYİ Parti'ye geçen Kocamaz aday olamadı

Tartışmaları alevlendiren olay nedeni ile Kocamaz üç ismi sorumlu tuttu. İyi Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, yardımcısı Galip Orhan ile İyi Parti Akdeniz İlçe Başkanı Abdullah Batıyel hakkında suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturma sonrası savcılık bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına yapılan itirazdan da sonuç çıkmadı.

Maddi bir bedeli vardır

Soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasından hemen sonra bu kez Servet Koca harekete geçti. Koca, Burhanettin Kocamaz’a karşı 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, Kocamaz’ın, Koca’ya yönelik ‘rüşvet almak’ ve ‘ihanet etme’ ithamında bulunduğu öne sürüldü.   Mersin'de, aday 'olamayan' Kocamaz'dan açıklama: İçimizden vurulduk

Kocamaz’ın 20 Şubat günü Twitter hesabında yaptığı “Böyle bir ihanetin elbette maddi bir karşılığı bir bedeli vardır. Hiç kimse maddi karşılığını almadan durup dururken böyle bir ihaneti göze alamaz” paylaşım dava dilekçesinde yer aldı.

Ağır hakarete maruz kaldı

Dava dilekçesinde Koca’nın hem ticari hem siyasi itibarının zedelendiği savunuldu. Koca’nın 40 yıldır Mersin’de ticaret hayatı içinde olduğu kaydedilen dilekçede, Kocamaz’ın paylaşımları ve açıklamaları sonrası aile hayatı ve kişisel huzurunun da bozulduğu kaydedildi. Dilekçede Koca’nın, kamuoyu önünde ağır hakarete maruz kaldığı kaydedildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde