Ruslardan domatese yasağı devam edecek mi? Başbakandan son açıklama..

Ruslardan domatese yasağı devam edecek mi? Başbakandan son açıklama..

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın yürürlükte kalmaya devam edeceğini söyledi.

Ruslardan domatese yasağı devam edecek mi? Başbakandan son açıklama..
16px
24px
22.05.2017 17:33
ABONE OLgoogle

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi için geldiği İstanbul'da temaslarda bulunan Medvedev, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağı 'şimdilik koruyacaklarını' söyledi.

Diğer taraftan Türkiye'den bir dizi ürünün alımına yönelik yasakları ve Türk vatandaşlarının Rusya'da çalışmalarına yönelik kısıtlamaları kaldıracaklarını belirten Medvedev, Türkiye'nin de 'aynı biçimde davranmasını' beklediklerini kaydetti.

DOMATES YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Gürcistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın 'domates yasağı'yla ilgili olarak "Domates bu ilişkilerin sembolüne dönüştü, aslında domates dışında hemen hemen her konuda ciddi ilerleme sağlandı" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları.. 

"Domates bu ilişkilerin sembolüne dönüştü, aslında domates dışında hemen hemen her konuda ciddi ilerleme sağlandı. Domates konusunda hassasiyetimizi de onlara ilettik. Domatesle ilgili biraz daha zamana ihtiyaç var. Mevsimsel ithalata izin verilmesi yoluyla ilk adım atılmış oldu. Mevsimsel talepler, ihtiyaçlar dikkate atılarak bir adım atılabilecek. Daha sonra da tamamen bu konunun çözülmesi için gerekli girişimler devam edecek. Rusya da kendi tarım sektörünü, üretim imkanlarını da kollamak ihtiyacı duyuyor. Kısıtlamaların miktarı çok azalmıştır." 

Bakan Zeybekci: Domatese o kadar itibar kazandırdık ki zam şampiyonu yaptık

Domates yasağı 3-5 yıl sürecek: İhracat savaşının kazananı Rusya Siyasilerden dikkat çeken 'Türk domatesi' paylaşımı Domates ve vize konusu dışındaki tüm kısıtlamalar kalktı Rusya’ya domates çıkarması başarısız mı oldu?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde