Ruslar için 100 dolarlık buzdolabı üretiyor

Ruslar için 100 dolarlık buzdolabı üretiyor

Ütüden tartı aletine, katı meyve sıkacağından elektrik süpürgesine birçok ürün üretip satan Sinbo’nun şimdi de beyaz eşya sektörüne girdiğini öğrendik.

Ruslar için 100 dolarlık buzdolabı üretiyor
16px
24px
12.08.2011 12:42
ABONE OLgoogle

Sinbo, Türkiye’nin önde gelen küçük ev aletleri üreticilerinden. Kurucusu Mehmet Demir... Bugüne kadar hiçbir yere röportaj vermeyen Demir, bildiğimiz kadarıyla kendinin değil markasının tanınmasını istiyor. Ütüden tartı aletine, katı meyve sıkacağından elektrik süpürgesine birçok ürün üretip satan Sinbo’nun şimdi de beyaz eşya sektörüne girdiğini öğrendik.

Firmanın beyaz eşyaya adım attığı ilk ürünse buzdolabı olmuş. İstanbul Haramidere’deki fabrikasına son bir yıldır sessiz sedasız 50 milyon dolarlık yatırım yapan Sinbo, geçtiğimiz günlerde iki kapılı no frost buzdolabı üretimine başlamış. Fabrikanın resmi açılışının eylül ekim aylarında yapılması planlanıyormuş.

Peki Mehmet Demir bu buzdolaplarını nereye satacak dersiniz? “Çok iyi bildiği bir pazara” diyerek bir ipucu verebiliriz. Ancak bu iyi bildiği pazarın Türkiye olduğunu düşünmeyin. Demir, buzdolaplarını Rusya için üretmiş. Rusya küçük ev aletleri pazarında lider olan Sinbo’nun iki kapılı no frost bir buzdolabını 100 dolar civarında satacağı ve böylece geliri düşük Rusların evine gireceği belirtiliyor. Şirketin buzdolabının ardından çamaşır makinesi üretmeyi planladığı da söyleniyor.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde