Rus zengini hangi patronun kapısını çaldı?

Rus zengini hangi patronun kapısını çaldı?

Rus oligark Oleg Deripaska, Karadağ'daki alüminyum fabrikasındaki hisseleri için Tosyalı Holding'in kapısını çaldı

Rus zengini hangi patronun kapısını çaldı?
16px
24px
30.08.2012 12:10
ABONE OLgoogle

Servetinin bir bölümünü krizle birlikte kaybeden Rus oligark Oleg Deripaska, Karadağ'daki alüminyum fabrikasındaki hisseleri için Tosyalı Holding'in kapısını çaldı

Krizle birlikte darboğaza giren Avrupalı şirketler kepenklerini indirmemek için Türk patronların kapısını çalıyor. Fransız SELNI, Makedonyalı Swedmilk, Slovenyalı Radece Papir, İtalyan Fincuoghi, Leda ve Lumberjack ve Karadağlı Niksiç'in ardından şimdi de bir başka firma daha Türk şirketin kapısına dayandı.

Eski Yugoslavya'nın en büyük demir-çelik fabrikası Zeljezara AD Niksic'i 20 milyon dolara alan Tosyalı Holding'e ülkenin en büyük alüminyum tesisine yönelik ortaklık teklifi geldi. Rus oligark Oleg Deripaska, Karadağ'daki Kombinat Aluminijuma Podgorica AD'deki (KAPG) hisselerini vitrine çıkardı. İlk olarak Tosyalı Holding'in patronu Fuat Tosyalı'yla temasa geçen Deripaska, bin 200 çalışanı bulunan KAPG'deki yüzde 30'luk hisseyi satmak istediğini açıkladı.

Fuat Tosyalı, "Bu tesis Niksic kentine oldukça yakın. Demir-çelik fabrikasını alarak ülkeye yaptığımız ilk yatırımın ardından burası için bizimle temasa geçtiler. Ülkeyi ve yatırım koşullarını tanıma dönemindeyiz. Şu anda bir karar vermiş değiliz" dedi.

Oleg Deripaska, dünyanın en büyük alüminyum üreticisi Rusal'ın da patronu. 2008'de 28 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 9'uncu zengini olan Deripaska, krizle birlikte büyük sorunlar yaşamaya başladı. 2012 yılında açıklanan en zenginler liginde Deripaska, 8.8 milyar dolarla 104'üncü sırada yer aldı. 

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde