Rus milyarder Abramoviç o adaya talip oldu

Rus milyarder Abramoviç o adaya talip oldu

Chelsea’nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'in, satılmak istenen adaya talip olduğu ortaya çıktı.

Rus milyarder Abramoviç o adaya talip oldu
16px
24px
19.11.2014 14:29
ABONE OLgoogle
Chelsea’nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'in Karaca Adası'na talip olduğu ortaya çıktı.

Muğla'nın Gökova Körfezi'nin Marmaris İlçesi tarafındaki Karaca Mahallesi'ne 500 metre mesafedeki 35 milyon dolara (78 milyon 137 bin 500 lira) satılmak istenen Karaca Adası'na dünyanın ünlü futbol takımlarından Chelsea'nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'in talip olduğu ortaya çıktı. Adaya yatırım yapmak isteyen Rus milyarder için adanın 1'inci derece Doğal SİT alanından çıkartılabilmesi için çalışıldığı ileri sürüldü.

ABD'de yaşayan ve at yetiştiriciliği yapan adı açıklanmayan İzmirli bir Türk'e ait olduğu söylenen Karaca Adası 4 yıl önce 25 milyon dolara satışa çıkartıldı. Ancak, alıcı çıkmadı. Ada, geçen ay sonunda Bosforce emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketi tarafından bu kez 35 milyon dolara yeniden satışa konuldu.

Havadan yapılan görüntülü çekimlerle tanıtılan adanın 316 bin metrekarelik tapu tescilli, kalanı ise orman olarak kullanımlı toplam 381 bin metrekare oluduğu emlak şirketinin internet sitesindeki bilgilerde de yer aldı. Sitede ayrıca özel kumuyla dünyaca ünlü Sedir (Kleopatra) Adası'na 4 kilometre, Karacasöğüt Mahallesi'ne 1 kilometre, Karaca Mahallesi'ne ise 500 metre mesafede olduğu da belirtildi.

ABD'deki sahiplerine yakın bir kişiden edinilen bilgiye göre Karaca Adası'yla ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç'in ilgilendiği öğrenildi. Zeytin ağaçlarıyla dolu adada günübirlik tesis yapma izninin daha genişletilebilmesi ve özellikle de 1'inci Derece Doğal SİT alanından çıkartılabilmesi için arayışların sürdüğü belirtildi. Bu arada adanın satışıyla ilgilenen Bosforce Emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketinden bir yetkili adaya iskele yapımının mümkün olduğunu da belirtti.

Öte yandan turizmciler Ege kıyılarında değerli birçok alanla ilgili Abramoviç'in adının efsane gibi ortada dolaştığını hatırlatırken, bunun pazarlama yöntemi olarak kullanıldığıne dikkat çekti.



ROMAN ARKADYEVİÇ ABRAMOVİÇ KİMDİR

Roman Arkadyeviç Abramoviç (Rusça: Рома́н Арка́дьевич Абрамо́вич; d. 24 Ekim 1966), Rus iş adamı. Rusya Federasyonu'nun Saratov şehrinde dünyaya geldi. Çukotka bölgesi valiliği yaptı. İngiltere'nin Chelsea FC Spor Kulübü sahibi ve Yahudi asıllı işadamı. Abramoviç, 2011 Forbes listesine göre 13,4 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle, şu anda Rusya'nın en zengin dokuzuncu kişisi ve dünyanın en zengin 53. kişisidir. Abramoviç Rus ve İngiliz çifte vatandaşlığına sahiptir.

HAYATI

Abramoviç 1,5 yaşında babasını, 4 yaşında ise annesini kaybetti. Endüstri ve ticarete ilgisi Sovyet Ordusuna katılmadan önce başlamıştır. İş hayatına 1992 yılında başladı. 1992-1995 yılları arasında beş şirket kurdu.

Roman Abramoviç İngiltere Premier League takımlarından Chelsea kulubünün sahibidir. Dünyanın en büyük yatına (eclipse 165m) sahip olan Abramoviç erken yaşlarda ailesini kaybetmiş olsa da en duyarlı iş adamları ünvanını haketmiş bulunmaktadır.

Serveti

Roman Abramoviç şu anda 2 yata sahiptir. Eclipse 165m ve Luna 115m. Pelorus isimli 115 metrelik megayatını 300 milyon dolar karşılığında Mayıs 2011'de Amerikalı müzik ve film yapımcısı David Geffen'e sattı.

The Bandit isimli 30 kişilik yemek salonu, lavaboları altın kaplamalı mutfağı olan Boeing-767 jete sahip. Bu değişikliklerle birlikte uçağın 300 milyon dolara malolduğu belirtilmektedir. Ayrıca bir Boeing 767'si, iki de helikopteri vardır.

Başta Maybach limuzin olmak üzere hepsi zırhlı olan otomobil filosuna sahip olup, Londra'da, Eaton Meydanı'nda 6 katlı bir evi 28 milyon Sterline satın alan Abramoviç'in ülkenin batısındaki Sussex'te 450 hektarlık arazisi Moskova, Cote d'Azur, İspanya ve İsrail gibi ülkelerde çok sayıda mülkleri vardır.

2005 yılında, Londra'da açık artırmayla satışa çıkan İtalya'nın Toskana bölgesindeki San Miniato kasabası yakınlarında bulunan 850 gramlık trüf siyah mantarı, 28 bin pound'a satın aldı.

Chelsea FC

Roman Abramovich Stamford Bridge stadında 4–0'lık Portsmouth F.C. galibiyetindeki maçın ardından Ağustos 2008.

2003 yılının Haziran ayında Chelsea F.C. bünyesinde yer alan şirketler satışa sunuldu.Açık arttırma sonucunda Roman Abramoviç'in önderliğinde bulunan Anonim Şirketi bünyesine Chelsea F.C. katılmış oldu ilk sezonunda 80 Milyon Pound'luk temditli borcu ödeyen Abramoviç 120 Milyon Pound'luk bir transfer bütçesi ayırıp takımın başına Jose Mourinho'yu getirdi Mourinho takımı ilk sezonunda nağ mağlup şampiyon yaptı 2004-2005 sezonunu şampiyon bitiren Chelsea 2005-2006 sezonunuda şampiyon bitirdi yaz transfer döneminde takıma Tiago (10 milyon €), stoper Ricardo Carvalho (19.8 milyon £) Sağ bek Paulo Ferreira (13.3 million £) Gana'lı ön libero Michael Essien (24.4 milyon £),Fildişi Sahilli santrafor Didier Drogba (24 milyon £), ve Sırp santrafor Mateja Kežman (5.4 million £) transferleri gerçekleştirildi.2007-2008 yılının başına Mourinho ile yaşanan anlaşmazlıklar sonucu Abramoviç Mourinho'nun sözleşmesini fesh etti Abramoviç kulübü aldığı 2003-2004 sezonundan 2012-2013 sezonuna kadarki süreçte transfer ve yatırımların toplamı 700 Milyon Pound'u aşmıştır. Abramoviç döneminde kulüp 3 Premier Lig Şampiyonluğu, 2 Lig Kupası Şampiyonluğu, 3 FA Kupa Şampiyonluğu, Uefa Avrupa Ligi şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu elde etti.

Futbol

Futbola olan düşkünlüğü yalnızca Chelsea'ya yaptığı yatırımlarla sınırlı olmayan Abramoviç kurduğu Abramoviç Milli Futbolcu Yetiştirme Akademisi ile Dünya ve Rus futboluna oldukça küçümsenmeyecek şekilde katkılarda bulunmuştur. Bugünün Rus Milli Takımı ve CSKA Moskova takımının alt yapısından sorumlu vakıftır.

Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde