Rus komutan Esad'ı dünyaya rezil etti: İşte o görüntüler

Rus komutan Esad'ı dünyaya rezil etti: İşte o görüntüler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ankara öncesi Suriye'ye yaptığı ziyarette Esed'i rezil etti.

Rus komutan Esad'ı dünyaya rezil etti: İşte o görüntüler
16px
24px
12.12.2017 07:49
ABONE OLgoogle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır ve Türkiye ziyaretlerinin öncesinde Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Lazkiye'deki Himeymim üssünde Putin'i karşılamak üzere gelenler arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed de vardı. Ancak Putin önce kurmaylarıyla görüştü. Beşar Esed'in bir süre Putin'in Rus komutanlarla yaptığı görüşmeyi beklediği görüldü. 

ESED'İN PUTİN'E YAKLAŞMASINA İZİN VERMEDİLER

O sırada arka planda kalan Esed, Putin'in konuşmasının bitmesini bekledi. Daha sonra Putin tören alanına doğru yürüdü.

Beşar Esed de Putin'in arkasından yürümeye başladı. İşte o anda Rus komutanlardan biri Esed'i kolundan tuttu. Beşar Esed'in Putin'e yaklaşmasına izin vermedi. Esed ancak Putin'in tören alanındaki kabullerini ve brifingleri tamamladıktan sonra ise Rusya lideriyle görüşme fırsatı bulabildi.

"Ankara temasları öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nü ziyaretinde, Rusya Savunma Bakanlığına Rus askerlerinin Suriye'den çekilmesi yönünde talimat verdi. Putin, Suriye’de siyasi sürece 7. Asta görüşmesi ile start vermişti. Soçi’deki Troyka toplantısında da bunu ilan etti. Putin’in ikinci aşamada ise, İran’dan da bölgedeki paramiliter güçlerini çekmesini isteyecektir. Aslı önemli süreç ondan sonra başlayacaktır.

Zorda kalan İsrail olacaktır

İran’ın Suriye’ye sahasından Hizbullah’ı Lübnan’a geri çekmesi durumunda zorda kalan İsrail olacaktır. İsrail tarihinde ilk kez sadece Hizbullah ile giriştiği savaş sonrasında geri çekilmişti. Hizbullah’ın evine geri dönmesi ile birlikte Rusya’nın İsrail ve Kudüs meselesinde politik anlamda ciddi söz sahibi ön görmek lazım. Bu kapsamda Rusya’nın bölgeden askerleri çekmesinin sadece Suriye değil bölge dengeleri ile ilgili olduğu açık. Ancak Ruslar eskiden olduğu gibi iki büyük üssü kalıcı olacak.

Putin, Ankara’da görüşmeler yaparken bir sonraki adresi Mısır... Mısır yönetimi ise DAEŞ’in Sina’daki pozisyonundan oldukça rahatsız. Rusya ise Mısır’da üs kurma eğiliminde Kahire yönetimi Putin’in bu talebini karşılarsa Rusya Ortadoğu’nun batısında ve Doğu Akdeniz’de büyük bir güç haline dönüşecek."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde