Rota Yemek şirketinin genel müdürü gözaltına alındı

Rota Yemek şirketinin genel müdürü gözaltına alındı

Manisa'da yemek şirketi Rota'nın genel müdürü gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 41'e yükseldi.

Rota Yemek şirketinin genel müdürü gözaltına alındı
16px
24px
21.06.2017 15:29
ABONE OLgoogle

Sabah saatlerinde, gözaltına alınanlardan 25'i adliyeye sevk edilmişti. 41 kişiden 25'inin adliyedeki işlemleri sürüyor.

731 ASKER YEMEKTEN ZEHİRLENMİŞTİ

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Batı Kışla'da 731 asker 17 Haziran akşam yemeği sonrasında rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı.

'ÇÖPE ATILMASI GEREKEN MALZEMLER ASKERLERE VERİLDİ"

Milli Gazete’ye konuşan bir firma çalışanı, “Biz de oradan yemek yemiyoruz” demiş ve "çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanıldığını, askerlerin bu nedenle zehirlendiğini" savunmuştu.

MALİYE DE ZEHİRLENMİŞ

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, şirket, Maliye Bakanlığı’na da yemek vermiş; ancak 2016 yılında personelinin zehirlenmesi nedeniyle firmanın sözleşmesi iptal edilmiş.

Manisa’da yaşanan zehirlenme vakalarının önemli olduğunu ifade eden CHP'li Tur Yıldız Biçer, şunları söylemişti:

“5 bin askerimiz Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı yemek ihalesinin sonucunda zehirlendi. İlk zehirlenmeden sonra hindi etinden alınan numunelerde, yaklaşık 72 saat sonra ‘Salmonella’ bakterisi ürediği belirlendi. 72 saat sonra o ihalenin iptal edilmesi gerekirken, Bakan kör ve sağır oldu. Ta ki iki gün önce 3 bin asker daha zehirlenene kadar. O gece kamuoyu baskısı ile Manisa’ya gelmek zorunda kaldı ve ihale sözleşmesini iptal ettiğini söyledi. Emniyet bir operasyon yaptı ve şirketin Manisa’daki çalışanları gözaltına alındı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde