Robot gazeteci dönemi

Robot gazeteci dönemi

Doktorluktan öğretmenliğe kadar birçok mesleğe giren robotlar, şimdi de gazeteciliğe adım atmaya hazırlanıyor.

Robot gazeteci dönemi
16px
24px
12.03.2010 12:03
ABONE OLgoogle

     İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, ABD'nin Illinois Eyaletindeki Northwestern Üniversitesinin yapay zeka araştırma laboratuvarında görev yapan bilim adamları, gazeteci robot geliştirdi. 

     Yapay zeka uzmanları Larry Birnbaum ve Kris Hammond'ın genç gazeteci John Templon (27) ve bilişim sistemleri mühendisi Nick Allen (25) ile birlikte geliştirdiği robot, gerekli veriler girildiğinde, spor haberi yazabiliyor. 

     "Fazla mesaiden korkmayan" ve "maaşından şikayetçi olmayan" "Stats Monkey" adı verilen deneysel program, şu anda sadece beyzbol haberlerini yazabiliyor. 

     Ancak uzmanlar, oyuncuların adının ve karşılaşma sonucunun girilmesi halinde önceden kayıt edilmiş ve sıkça karşılaşılan ifadeleri kullanarak, imla hatası yapmaksızın haber yazabilen robotun, kısa süre içinde futbol, basketbol ve hatta borsa haberleri hazırlayabileceğini belirtiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde