Rıza Sarraf'a şok: "Pavyon" davasını kaybetti

Rıza Sarraf'a şok: "Pavyon" davasını kaybetti

İstanbul 83. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen hakaret davasında karar çıktı...

Rıza Sarraf'a şok: "Pavyon" davasını kaybetti
16px
24px
27.01.2015 12:34
ABONE OLgoogle
İşadamı Rıza Sarraf’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Muzaffer Arslan beraat etti.

İşadamı Sarraf'a kiraya verdiği Kemer Country'deki dairesinin kirasını almaya gittiğinde banyoda yapılan tadilat ve bahçe ışıklandırması nedeniyle, "Burasını pavyona çevirmiş. Ben de onu adam sanırdım" diyerek gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla Muzaffer Arslan hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 83. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen hakaret davasına şikayetçi iş adamı Rıza Sarraf ve sanık Muzaffer Arslan katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Yüksel Özçil, olayın yaşandığı tarihte kardeşi Yücel Özçil ile birlikte Rıza Sarraf'ın daha önce kirada oturduğu eve gittiklerini söyledi. Özçil,“Kardeşim Yücel, Rıza Sarraf’ın yanında çalışıyordu ben o tarihte çalışmıyordum ancak şimdi çalışıyorum. Eve gittiğimizde evde sanık ve emlakçı bir bayan vardı. Sanıkla evin içinde konuştuk. Sanık çok sinirliydi ve evi dolaşıyordu. Her şeye bir kusur buluyordu. Yatak odasına geldiğimizde ‘Şuraya bak burayı pavyona çevirmiş, bende bunu adam sanmıştım’ diye söylendi. Daha sonra hep birlikte dışarı çıktık. Kardeşim depozito parasını istedi. Sanık depozito parasını vermeyeceğini asıl bu işten zarar görenin kendisinin olduğunu söyledi. Kardeşim Yücel de ‘O zaman avukatımız bu işle ilgilenecek’ dedi. Bunun üzerine sanık el hareketi yaparak ‘Ne avukatı şu bayan olmasa ben öyle bir küfrederdim ama bayan var. Onu buraya burnunu sürte sürte getireceğim’ diye söylendi. Bildiklerim bu kadar" ifadelerini kullandı.

“HAKARET SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sanık avukatı Mesut Bulut davada daha önceki duruşmalarda tanık olarak dinlenen emlakçının olayı doğrulamamakta olduğunu öne sürerek “Emlakçı Çiğdem Hanım olayın tarafsız tanığıdır. Müvekkilimin sinirlendiği doğrudur ancak suç teşkil edecek bir hakaret söz konusu değildir. Müvekkilim saygın bir iş adamıdır. Sabıkası da yoktur. Beraatine karar verilsin" şeklinde konuştu.

Müşteki Rıza Sarraf'ın avukatı Nihan Kaynar ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

“DİNLENEN 3 TANIKTAN 2’Sİ BU SÖZLERİ DUYMUŞ”

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, suç unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanık Muzaffer Aslan'ın beraatine karar verdi. Hakim, kararı açıklamasının ardından taraf avukatlarına, duruşmalarda 3 tanığın dinlendiğini ancak 2 tanığın davaya konu olan sözleri sanığın söylediğini belirttiklerini ancak diğer tanığın bu sözleri söylemediğini beyan ettiğini hatırlattı. İddianamede, Muzaffer Aslan'ın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde