Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin belası olan isim...

Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin belası olan isim...

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Eskişehirspor-Beşiktaş maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin belası olan isim...
16px
24px
05.10.2015 05:55
ABONE OLgoogle
Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Eskişehirspor-Beşiktaş maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri:

İçeride oynuyorsunuz 2-0'ı yakalıyorsunuz müthiş bir seyirci desteği var. Kulübeye bakıyorsun. Arkadan gelip değiştirebileceğin alternatifin de var. Cihat Arslan son iki değişikliği ofansif yaptı. Bu antrenörlük başarısıdır. 2-0'dan 2-2 için hücum yapman lazım. Sonra defansı hücumcularla yapmak için doğru bir hamle yaptı.

"Fenerbahçe kaldıramadı"

Fenerbahçe her gün kabuk değiştirerek gidiyor. 7 günde 3 maç oynadı 7 gol yedi. Bunu kaldıramadığını görüyorum. Sezon başında Fenerbahçe 4-2-2-2 formatında çıkıyordu. Sezon başında da SOS veriyordu. Sekiz değişiklik hakkı lazım diyorduk. Bu tempolu oyuna 3 değişiklik yetmez. Tehlikeli oynuyorum deyip 4-3-3'e döndü. Diego dönünce, Van Persie olmasına rağmen 2'li orta sahanın önüne koydu. Dar alanda oynamak istedi.

"Bu orta saha ile olmaz"

Diego'nun maçı bitirme şansı yok dedim. Bedava benzin yakan araba düşün, basit oynamıyor. O yorulunca takım da yoruluyor. Fenerbahçe, en olgun oynadığı maçı kaybetti; Beşiktaş maçı. Maça ciğerden başlayarak taraftarla gidiyor, sonra yakalanıyor, bu sefer yine taraftarın desteği ile şuursuzlaşarak ilerliyor. Akhisar ikinci yarı Molde'nin aynısını oynadı. Önce bir yordular, koşturdular takımı. Mehmet Topal, Ozan, Josef son yarım saat oynadı. Bu takım anca şut atar. Bu orta sahanın üretme şansı yok.

"Şener gidemiyor artık"

Demoralize bir Van Persie oyuna giriyor, ona rağmen 2,5 pozisyon yaşıyor. Gökhan GÖnül diye bir oyuncu var... Şener artık gitmiyor. Çocuk gidemiyor, vücut gitmiyor. Yorgunluktan koordinasyonunu kaybetti, auta ortalar yapmaya başladı. Nasıl Alper'le başladıysan Gökhan'la da başlayabilirsin. Nerede oynatacaksın Gökhan'ı? Şener her gün geriye gidiyor. Onu da kaybediyorsun.

Fenerbahçe ekonomik oynamak zorunda. Kondisyonu zayıf Fenerbahçe'nin. Mike Tyson'ın rakibini kulağını ısırdığı maçı hatırlıyor musun? İlk yarı Fenerbahçe çok enerji tüketti. Volkan'ı görmedik. Fenerbahçe hocası öndeki oyuncuları, bekleri sürekli deparlı oynatıyor.

"İki stoper de çok kötü"

Fenerbahçe'nin iki stoperi de çok kötü. Kjaer, Danimarka'nın stoperi, arkası dönük oyuncuya faul yapmaz. Antrenörde olumlu yönde ilerleme var. Saçmasapan bir ekol getirmişti Türkiye'ye Pereira. Fenerbahçe her türlü gol yiyor. Şener milli takıma gidiyor. Enkaz durumda gidiyor. Ne yapıp edip Kayseri'deki maçta Gökhan'a sen oynuyorsun demen lazım. Şener, irtifa kaybediyor, elinde Gökhan var, oynat. Fernandao sarı kart, Nani sarı kart, Alper sarı kart. Heyecan var coşku var ama sert vurmuyor. Vurdun mu oturtacaksın.

"Dünyanın en yalan cümlesi"

Meireles neden çıkıyor anlamıyorum. İyi oynarken çıkarıyor, kötü de oynamıyor. Ozan'la oyunu tuttuğun kadar Meireles'le de tutarsın. Ceza sahasında Josef'ten daha fazla girer. Josef, Baroni ile Mehmet Topal'ın ortası bir oyuncu. Moussa Sow konusunda hazırlıksız yakalanınca boşluk oldu. 4 tane milli stoperi var Fenerbahçe'nin, çokluk var. Önde yokluk var. Evinde oynuyorsan, kenarların varsa Fernandao ile başlarsın ama kural değil ki. İkili başla. Çift forvet de oynatırsın. Skora göre de 4-2-3-1'e de dönebilirsin. Van Persie ya da Fernandao dursun kenarda, hamle şansım olsun. Dünyanın en basit en yalan cümlesi. Neymar'la Messi'ye geriye mi gel diyorlar.

"Diego başına bela olacak dedim"

Beklettiğin adam, Van Persie, Akhisar'a karşı oynayabilir. Arkasına 4-2-3-1'i kurarsan, hatta 4-4-2 de oynarsın. Kadro zafiyetine düştüysen kenarda yakalanırsam diye Van Persie, Fernandao bekletemezsin. Diego gelince sıkıntılar olacaktır dedim. Başına bela olacak dedim. Kötü oyuncu değil ama sistem değişiyor. Oynatma, Diego'yu oynatmak zorunda değilsin. Hoca Diego ile Van Persie arasında tercih yapıyor. Fernandao işini yapıyor. Haftada 4 gol atıyor. Bana deseler böyle 4 gol atacak, getir kardeşim futbolcu olmasa da olur derim.

"Ağırlığını hissettiremiyor"

Fenerbahçe önemli transferler yaptı. Geniş bir kadro kurdu. Pereira'nın şu demeci verdiğini duydum, "Mourinho da Wenger de hata yapıyor" Burası da Fenerbahçe ya. Van Persie kimlerle çalıştı? Türkiye, Löw'le, Aragones'le, Del Bosque ile çalıştı. Yarın Mourinho'nun da Guardiola'nın da yolu düşecek. Nani, Ferguson'la çalışmış. Sen de diyorsun ki onlar da hata yapıyor. Olmaz. Fenerbahçe teknik direktörünün ağırlığı olacak. Onu daha hissettiremedi. Ligimizde 10 kişi kalmış Eskişehirspor maçı dışında 2 farklı kazandığın maç yok. Avrupa'da son sıradasın. Fenerbahçe taraftarı son dakikaları ıkınarak, sıkınarak geçiriyor. Bu kadro ile...

"Fenerbahçe'nin iki problemi var"

Fenerbahçe'nin kadrosu çok abartılmıyor ama iki problemi var; Sow'un gitmesi ciddi bir yara verdi. İki, orta sahada da aynı tip oyuncular kaldı. F.Bahçe 4-3-3 oynamak isteyen bir takım. Bunlarla oynayamazsın. Solak Emre bulursun, öyle oynarsın. Antrenör oyuncuya göre sistem yaratacak. İsmail Kartal devam etseydi sistemine göre transfer yapacaktı. Diego'yu kanat oynattı. Olmaz. Van Persie, sağ tarafta oynamaz. Orta saha Josef-Mehmet-Ozan olmaz.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde