Richard Moore: Hayatımın 7 yılını Türkiye'de geçirdim, bu milli içeceğe alışamadım

Richard Moore: Hayatımın 7 yılını Türkiye'de geçirdim, bu milli içeceğe alışamadım

Richard Moore Türkiye'ye veda etti. Türkiye'deki görevinin sonuna gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter'dan esprili bir paylaşımda bulundu ve bir veda videosu yayımladı.

Richard Moore: Hayatımın 7 yılını Türkiye'de geçirdim, bu milli içeceğe alışamadım
16px
24px
12.12.2017 13:51
ABONE OLgoogle

Türkiye'de 7 yıldır görev yapan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görev süresini tamamladı. 2014 yılından beri bu görevde bulunan ve Türkçe’yi çok iyi kullanan Moore, Twitter'dan verdiği zeki yanıtlar ve mizah tarzıyla aynı zamanda bir fenomen haline gelmişti. 

Moore, Türkiye'den ayrılmasına sayılı haftalar kala Twitter'dan "Türkiye’de 7 yılım geçti ama şalgamı hala sevemedim. Kusuruma bakmayın!" ifadelerini kullandığı esprili bir paylaşım yaptı.

 Büyükelçi videosunda şunları söyledi: "Evet, artık Türkiye maceramın sonuna geliyorum... Hayatımın 7 yılını Türkiye'de geçirdim. Buraya ilk kez 1989 yılında, 26 yaşında bir Türkçe öğrencisi olarak gelmiştim. Ve Maggie ile İngiltere'den altı aylık oğlumuzu da beraberimizde getirerek, burada bir aile kurduk. Sonra 1992 yılında kızım da İstanbul'da aramıza katıldı. Bir büyükelçi, başka ülkeye kendi ülkesinin çıkarlarını gözetmesi için gönderilir. Bunu yapabilmiş olduğumu umuyorum. Ama görevinizde başarılı olabilmek için ev sahibi ülkenizi anlamalı ve ona sempati duymalısınız. Umarım, bunu yapabildiğimi hissediyorsunuzdur. Türkiye'yi ve Türkler'i gerçekten seviyorum. Zaman zaman fazla gururlu ve zor olabiliyorsunuz. Ve keşke komplo teorilerini bu kadar çok seven olmasaydı. Ama aynı zamanda inanılmaz derecede sıcakkanlı ve misafirperversiniz. Pek çok Türk dostum var. Ve çok dirayetlisiniz. Geçtiğimiz bu 4 yıl Türkiye için gerçekten zor yıllardı. Ama bu zorlukların üstesinden geldiniz. Türkiye demokratik ve ekonomik olarak başarılı bir ülke olacak. Size inancım sonsuz. Ve Birleşik Krallık en yakın ortağınız olmaya devam edecek. Bunun doğruluğunu görmek için sadece şu komplo teorileri saçmalığının ötesine bakmanız yeterli. Benim güzel Türkiyem, bol şans! Sizleri ziyaret etmek için sık sık geri döneceğiz..."

 

?ref_src=twsrc%5Etfw">12 Aralık 2017

Ve son bir şey daha..." diyen Richard Moore, "Siyah" diye bağırdı.

Moore, sıkı bir Beşiktaş taraftarı olarak biliniyor.

RICHARD MOORE KİMDİR?

Richard Moore, Libya'da doğdu. Lisans eğitimini Oxford Üniversitesi'nde Felsefe, Politika ve Ekonomi dallarında tamamladı. Lisansüstü eğitimini sırasıyla Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government'ta ve Stanford Executive Program'ında sürdürdü.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda; 2010-2012 yılları arasında Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Direktörü, 2008-2010 yılları arasında ise Program ve Değişim Direktörü olarak görev yaptı. Ayrıca, Vietnam, Pakistan ve Malezya'da çalıştı. 1990-1992 yıllarında bir sene Ankara'daki büyükelçilikte iki sene İstanbul'daki konsoloslukta basın ateşesi görev yapmıştı. 2014 yılının Ocak ayında ise David Reddaway'den sonra Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi olarak atandı.

Genetik bir rahatsızlıktan dolayı görme engelli olan ve Rehber Köpekler Derneği kurucularından Maggie Moore ile evli. Çiftin bir oğlu ve İstanbul'da dünyaya gelmiş bir kızı var. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde