Reza Zarrab’tan ilginç yalı savunması: Boyu aynı ama..

Reza Zarrab’tan ilginç yalı savunması: Boyu aynı ama..

Reza Zarrab: Yalıyı aslına uygun restore ettirdik. Orjinal yüksekliği aynı.

Reza Zarrab’tan ilginç yalı savunması: Boyu aynı ama..
16px
24px
20.07.2015 15:57
ABONE OLgoogle
17 Aralık’ın ünlü siması Reza Zarrab, kaçak restorasyoh yaptığı ve 80 bin lira cezayla kurtulduğu tarihi Mehmet Arif Bey Yalısı’yla ilgili, “Boyu değişmedi” diye savunma yaptı.

Geçtiğimiz ay Sözcü’nün ortaya çıkardığı “Reza Zarrab’ın kaçak yalısı”yla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun kilit ismi Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ikinci derece tarihi eser olduğu için çivi bile çakmasının yasak olduğu tarihi yalıyla ilgili ilginç bir savunma yaptı. Tarihi yalıyı kanunlara aykırı şekilde 3 kattan 4 kata çıkaran Zarra. “Binanın orijinal yüksekliği aynı kaldı” dedi.



“ASLINA UYGUN YAPTIK”

Zarrab yalıdaki restorasyonla ilgili “Eski hali ile yeni halinin resimlerine bakıldığında çıplak gözle bile görülmektedir ki binanın orijinal yüksekliği kesinlikle değiştirilmedi ve aslına sadık kalınarak sadece restore edildi.”dedi. Ancak Zarrab’ın bu savunması da kanunlar önünde bir anlam ifade etmiyor. Çünkü Boğaziçi İmar Kanunu’na göre böyle binaların dış görünümü bile hiçbir şekilde değiştirilemiyor.

GÜMRÜK BAKANLIĞI RAPORUNU DA ELEŞTİRDİ

Reza Zarrab, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi’nin şirketleriyle yönelik hazırladığı ‘karapara, vergi, dış ticaret’ raporuna da tepki gösterdi. Raporların gerçek olmadığını iddia eden Zarrab, yazılı açıklamasında ilginç ifaledelere yer verdi.

Zarrab yazılı açıklamasında; “Raporu düzenleyen kişi tamamen kasıtlı olarak uzun zamandır ben ve şirketlerim aleyhinde sözde incelemeler yapıp hizmet ettiği yasadışı odaklara bağlılığını sergilemeye çabalamaktadır. Nitekim bu kişiyle ilgili yasal müracaatlarımızı yapmış bulunmaktayız. Soruşturmalar sırasında hazırladığı raporların gerçek dışı olduğu resmi verilerle ispat edilecektir. Bizim tüm ticari faaliyetlerimiz devlet kurumlarının denetimine açıktır ve bu konuda en ufak bir endişemiz bile bulunmamaktadır.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde