‘Reza Zarrab'ın altın dolu uçağını Zafer Çağlayan bıraktırdı’

‘Reza Zarrab'ın altın dolu uçağını Zafer Çağlayan bıraktırdı’

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gana’dan Türkiye’ye getirilen ve içinde 1.5 ton olduğu belirtilen uçakla ilgili olayı doğruladı.

‘Reza Zarrab'ın altın dolu uçağını Zafer Çağlayan bıraktırdı’
16px
24px
12.11.2014 07:23
ABONE OLgoogle
TBMM Yolsuzluk ve Rüşvet iddialarını soruşturma komisyonu ilk kez tanıkları dinledi
 
Davet edilen dokuz kişi tanık olarak komisyona geldi. Eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ın kardeşi, Mehmet Şenol Çağlayan, oğlu Kaan Çağlayan ve koruma amiri Salih Barış Kıranta tanıklıktan çekilirken, tanıklık yapan diğer isimler, yolsuzluk ile ilgili komisyonun muhalif milletvekillerinin sorularına ‘bilmiyoruz’ diye yanıtlamadı.

Komisyonun davet ettiği isim listesinde bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ise yanlışlıkla çağrıldığı belirtildi.
 
ÇAĞLAYAN ARACI OLDU
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gana’dan Türkiye’ye getirilen ve içinde 1.5 ton olduğu belirtilen uçakla ilgili olayı doğruladı. Altunyaldız, değerli maden diye konuşulduğu için ‘altın olduğunu bilmiyordum’ derken, müfettiş raporlarının ve kesilen cezaların doğru olduğunu belirtti.

Altunyaldız Çağlayan’ın özel kalem müdürü Onur Kaya’nın kendisini arayarak uçağın serbest bırakılması gerektiği-ni söylediğini kaydetti.

CHP’li Erdal Aksünger, “Biz savcı ve emniyet müdürlerinin dinlenmesinde ısrar ediyoruz. Ancak komisyon başkanı Hakkı Köylü bu kişilerin dinlenmemesi yönünde oylama yapıldığını belirttiği için komisyona çağrılmıyor” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise, tanıklık yapanlardan hiçbir bilgi alamadıklarını, hiçbir soruya net cevap vermediklerini belirterek “Her şey kurgulanmış. Önümüzde 46 gün kaldı, AKP dosyayı kapatmaya çalışıyor” diye konuştu.
Güler Yılmaz/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde