Reza Zarrab, hâkimle anlaşmak istiyor

Reza Zarrab, hâkimle anlaşmak istiyor

75 yıl hapsi istenen Reza Zarrab, kefalet duruşmasında mahkemeyle anlaşmak istiyor. Bir sonraki duruşma 16 Haziran’da.

Reza Zarrab, hâkimle anlaşmak istiyor
16px
24px
29.04.2016 09:03
ABONE OLgoogle
Banka dolandırıcılığı ve kara para aklamaktan ABD’de tutuklanan ve 75 yıl hapsi istenen Reza Zarrab, kefalet duruşmasında mahkemeyle anlaşmak istiyor. Bir sonraki duruşma 16 Haziran’da.

İki gün önce New York’ta ilk kez hakim karşısına çıkan Reza Zarrab’ın duruşmasıyla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. ABD’de banka dolandırıcılığı ve kara para aklamaktan tutuklanan ve hakkında 75 yıl hapis istenen Zarrab’ın avukatı Benjamin Brofman, 10 gün içinde kefalet için mahkemeden oturum isteyeceklerini açıkladı. Brofman, kefalet duruşmasında mahkemeyle ‘anlaşabileceklerini umduklarını’ söyledi. Zarrab iddianamesini hazırlayan savcı Preet Bharara ise en arka sıradan duruşmayı takip etti.

Kim bu gizemli kadın?

Zarrab davasını takip eden bir kadının kim olduğu da merak uyandırdı. Bu kadın davayı takip eden gazeteci Adem Yavuz Arslan’ın da dikkatini çekmiş. Zarrab’ın duruşma esnasında iki kez baktığı iki kadın ile konuşan Arslan, birinin Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım olduğunu söyledi. Diğer kadına da kim olduğunu soran Arslan, “Arkadaşıyım” yanıtını aldı.

Reza Zarrab’ı tutuklatan savcı Preet Bharara bu kez çete operasyonuna imza attı. 120 kişinin tutuklandığı olay, New York tarihin en büyük çete operasyonu olarak adlandırılıyor. Yapılan operasyonla New York’un Bronx semtinde bulunan iki rakip çete, düzenlenen operasyonla çökertildi. Yaklaşık 10 yıldır birbirleriyle savaşan çete üyeleri; cinayet, uyuşturucu ticareti ve şantaj gibi suçlardan tutuklandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde