Reza Zarrab duruşmaya ayakları zincirli getirildi

Reza Zarrab duruşmaya ayakları zincirli getirildi

ABD'de tutuklanan ve bugün New York'ta yargılanmasına başlanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, hâkim karşısına çıktı.

Reza Zarrab duruşmaya ayakları zincirli getirildi
16px
24px
27.04.2016 20:14
ABONE OLgoogle
ABD'nin Miami kentinde 40 gün önce tutuklanan Rıza Sarraf'ın ilk duruşması bitti. İkinci duruşma 16 Haziran'da olacak.

Rıza Sarraf bugün yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) New York kentindeki Manhattan'daki hakim J. Richard Berman'ın kaşısına çıktı.

SARRAF SUÇLAMALARI REDDETTİ 

 ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delerek, bu ülkeyi yüz milyonlarca dolar zarara uğratmakla suçlanan Rıza Sarraf suçlamaları reddetti. 

"AYAKLARI ZİNCİRLİ GETİRİLDİ"

Sarraf mahkemeye, lacivert bir üniforma içinde, ayakları zincirli, elleri serbest halde getirildi. New York Times muhabiri Benjamin Weiser'ın aktardığına göre, ABD'li savcı Sidhardha Kamaraju, mahkeme belgelerinin yüz binlerce sayfa e-posta yazışmasının yanı sıra banka ve telefon kayıtlarını içerdiğini belirtti.

Duruşmaya, Zarrab'ı tutuklatan ABD'li başsavcı Preet Bharara katılmadı.

İKİNCİ DURUŞMA 16 HAZİRAN'DA

İran asıllı Türk işadamı Rıza Zarraf ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklamakla suçlanıyor. Zarraf'ın ikinci duruşması 16 Haziran'da yapılacak.

NEW YORK'A GETİRİLMİŞTİ 

Rıza Sarraf, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledilmişti.  

ABD Güvenlik Güçleri (Marshals) yetlilileri, daha önce otobüsle transfer edileceği belirtilen Sarraf''ın New York'a bir uçakla getirildiğini, havaalanından Manhattan'a ise bir araçla nakledildiğini belirtmiştiler. 

Marshals ofisi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Sarraf, Mahkeme Tutuklusu ve Yabancı Ulaştırma Sistemi (JPATS) üzerinden New York'a ismi açıklanmayan bir yere getirildi. Daha sona araçla transferi gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verilirken, daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.

YOLCULUĞU İKİ HAFTA ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Marshals, hava yolu ile nakledilecek mahkumları JPATS sistemi ile transfer ediyor. JPATS aracılığıyla yılda yaklaşık 260 bin mahkum transferi gerçekleştiriliyor.
Savcı Bharara da, Zerrab'ın hakim karşısına çıkacağını Twitter'dan duyurmuştu. 

Miami'de tutuklandıktan sonra 'kefaletle serbest kalma' talebinden vazgeçen Sarraf'ın New York yolculuğu iki hafta önce başlamıştı.

Miami'den New York'a getirilmek üzere yola çıkartılan Sarraf, ilk olarak Florida'nın Tallahassee cezaevine nakledilmişti. Daha sonra ikinci durak olarak Atlanta'ya gönderilen Sarraf burada 5 gün kaldıktan sonra, Oklahoma City'e transfer edilmişti. İran asıllı işadamı, Oklahoma'daki transfer merkezinde 7 gün kaldıktan sonra uçakla New York'a gönderildi.

MIAMI'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI 

Rıza Sarraf, 19 Mart'ta Miami Havalimanı'ndan ABD'ye giriş yapmak isterken FBI ajanları tarafından gözaltına alınmış, daha sonra çıkarıldığı mahkemede de tutuklanmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde