Reuters: Banka ekonomistleri hükümete 'çok seslilik' endişelerini iletti

Reuters: Banka ekonomistleri hükümete 'çok seslilik' endişelerini iletti

AKP'nin ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin bazı bankacılar ile gerçekleştirdiği toplantıda da analistlerin ekonomi yönetimine yönelik endişeler ifade edildi

Reuters: Banka ekonomistleri hükümete 'çok seslilik' endişelerini iletti
16px
24px
30.11.2016 13:00
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin Pazartesi günü İstanbul'da banka ekonomistleriyle yaptığı toplantıda konuşulan konular arasında ekonomi yönetmine dair endişelerin ve görüşlerin de dile getirildiği iddia edildi.

Reuters'a konuşan ve konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen bir bankacı, "Son dönemde ekonomi yönetimde bir görüş ayrılığı olduğu endişesi piyasalarda hissediliyor. Özellikle cinsel istismar ile ilgili düzenleme ve TCMB'nin faiz artışına gitmeden önce yapılacak olan ikinci EKK'nın iptal edilmesi ile başlayan süreçte henüz taşlar yerine oturmuş değil" dedi.

Bu değerlendirmelerin Dişli'ye de iletildiğini belirten aynı bankacı, "Aslında ekonomi yönetiminde yaşanan görüş ayrılıkları bizim için çok yeni bir gelişme değil. Daha öncede bir çok konuda görüş ayrılıkları olduğu görülmüştü" diye konuştu.

bankacı şunları söyledi:

"Ancak bugüne kadarki farklı görüşler bir noktada birleşerek aşılabilmişti. Bir ortak nokta bulunmuştu. Ancak bu sefer aynı ortak noktanın bulunamadığına ve bunun kuvvetlenerek devam edebileceğine ilişkin endişeler piyasalarda bir soru işareti ve yeni bir risk unsuru olarak anılıyor. Bu ayrışmanın nereye kadar uzanacağını siyasi bir sorucunun olup olmayacağını şu an kimse kestiremiyor."

Dişli Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ekonomik etkileri üzerine değerlendirmelerini almak üzere yaklaşık 10 özel bankanın ekonomistiyle biraraya geleceğini söylemiş, ancak daha sonra toplantının içeriğine dair herhangi bir bilgi verilmemişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde