Resmi Gazete’de yayınlandı: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Maarif Vakfı’na 684 milyon lira!

Resmi Gazete’de yayınlandı: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Maarif Vakfı’na 684 milyon lira!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezi bütçeden aldığı pay azalırken, bakanlığın bütçesinden yüz milyonlarca lira aktarılıyor.

Resmi Gazete’de yayınlandı: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Maarif Vakfı’na 684 milyon lira!
16px
24px
04.03.2020 16:08
ABONE OLgoogle

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Maarif Vakfı’na Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 684 milyon lira aktarılacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Maarif Vakfı bütçesine 684 milyon lira aktarılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezi yönetimden aldığı pay azalırken Maarif Vakfı’na aktarılan para dikkat çekti.

Türkiye Maarif Vakfı’na kaynak aktarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre MEB bütçesinden vakfa 684 milyon lira aktarılacak.

MEB bütçesi 2020 yılı için 125 milyar 397 milyon lira olarak belirlenmişti. MEB bütçesinin merkezi yönetim bütçesine oranı 2019 yılında yüzde 11,84 iken, 2020’de bu oran yüzde 11,45’e gerilemişti.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Türkiye Maarif Vakfına, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden 684 milyon lira aktarılacak.

Türkiye Maarif Vakfı’na kaynak aktarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre MEB bütçesinden Vakfa 684 milyon lira aktarılacak. Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Kararın amacı; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek, bilimsel araştırma- geliştirme çalışmaları ile yayınlar yapmak ve yeni eğitim metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılmasıdır.”

MEB bütçesi 2020 yılı için 125 milyar 397 milyon lira olarak belirlenmişti. MEB bütçesinin merkezi yönetim bütçesine oranı 2019 yılında yüzde 11,84 iken, 2020’de bu oran yüzde 11,45’e gerilemişti. MEB bütçesinin yüzde 84’ü personel için yapılan sabit harcamalara gidiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde