Resmen tebliğ edildi! Star ve Güneş gazeteleri kapanıyor

Resmen tebliğ edildi! Star ve Güneş gazeteleri kapanıyor

Hükümete yakın TürkMedya bünyesinde faaliyet gösteren iki gazetenin birden kapısına kilit vurma kararı alındı.

Resmen tebliğ edildi! Star ve Güneş gazeteleri kapanıyor
16px
24px
30.12.2019 16:26
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi arkadaşı Hasan Yeşildağ’ın sahibi olduğu gazetelerin yönetimi, çalışanlara Star ve Güneş’in kapandığını resmen tebliğ etti.

Kapanma kararı, son kez sayfalarını yapmak için görevleri başında bulunan çalışanlara sabah saatlerinde bildirildi.

Güneş gazetesinin Akşam gazetesi içerisinde dört sayfa ek olarak yer almaya devam edeceği öğrenildi. 'Star gazetesi kapanıyor' iddiası

GÜNEŞ VE STAR İÇİN SON GÜNLER

Edinilen bilgilere göre; Genel Yayın Yönetmenliğini Turgay Güler’in yaptığı Güneş gazetesi için kapatılma kararı alındı. Güneş’in son sayısı için manşet arayışına girdiği öğrenildi.

Kapatılması kararı alınan bir diğer yayın organı ise Star gazetesi oldu. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın gazetenin kapanmaması için yaptığı lobi arayışlarının boşa çıktığı öne sürüldü.

TELEVİZYON KANALINDA KÜÇÜLME SÜRECEK

Türk Medya’nın basılı alan yoluna Akşam gazetesiyle devam edeceği belirtildi. Grubun televizyon kanalı 24 TV’deki küçülme kararının ise yeni alınacak tedbirlerle sürdürüleceği aktarıldı.

EKONOMİK KRİZİN ARKASINDA NELER VAR

Bu karardan bir süre önce Türk Medya'daki ekonomik kriz gündeme gelmişti.

Türk Medya'daki krizin sebebinin bir yönünün AKP'nin önemli Büyükşehir Belediyelerini kaybetmesiydi. AKP'nin, belediyeler aracılığıyla yandaş gazeteleri yüklü bir şekilde satın alarak, desteklediği ileri sürülmüştü.

PATRON KİMDİR

Türk Medya'nın patronu Zeki Yeşildağ.

Yeşildağ, uzun yıllardır AKP içinde siyaset yapıyor.

Zeki Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem Pınarhisar Cezaevi'nde hapis yattığı Hasan Yeşildağ'ın kardeşi olmasıyla tanınıyor.

Ancak son dönemde Türkiye, Zeki Yeşildağ’ın ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinde korumalarının karıştığı kavgayla duymuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde