Remzi Gür o derneğin yönetimine girdi!

Remzi Gür o derneğin yönetimine girdi!

MÜSİAD’ın 23’üncü genel kurulu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımı ile yapılırken Genel Başkan Nail Olpak, TÜSİAD üyesi işadamları hakkında oldukça ağır sözler sarfetti

Remzi Gür o derneğin yönetimine girdi!
16px
24px
26.04.2015 13:55
ABONE OLgoogle
MÜSİAD’ın 23’üncü genel kurulu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımı ile yapılırken Genel Başkan Nail Olpak, TÜSİAD üyesi işadamları hakkında oldukça ağır sözler sarfetti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel  Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD için kazanırken hukuki ve meşru olmak kadar, harcarken  de hukuki ve meşru olmanın önemli olduğunu belirterek, “Bilançolarındaki faaliyet  dışı gelirleri, faaliyet gelirlerinden fazla olan, hırçın toprak sahibi  sendromundaki TÜSİAD’dan farkımız bu...” dedi.

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu’nda Olpak, bugünün MÜSİAD için önemli bir gün olduğunu ve yaptıkları faaliyetlerden bahsetmeyi planladığını belirterek,  “Ama baktım 25 yıldır MÜSİAD’ı görmezden gelmeye çalışan birileri, hazımsızlıklarını dışa vurmaya başladı. Gelecek nasıl olsa bizim olacak.  Bırakayım planlarımızı anlatmayı, ben MÜSİAD’ı anlatayım dedim” ifadelerini kullandı.

Başkanlığı süresince sansasyonel açıklamalar yapmadığını, başka  kurumlar hakkında değerlendirmede bulunmadığını ve açıklama veya cevaplarını  MÜSİAD ilkeleri üzerinden yaptığına dikkati çeken Olpak, ancak bu yöntemin her zaman doğru olmadığını gördüğünü dile getirdi.

Sakin ama vakur tavırlarını aleyhlerinde kullananların olduğunu  kaydeden Olpak, TÜSİAD başkan yardımcılarından birinin MÜSİAD’a hakarete cüret  ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Başkanıyla görüştüm. Kurumsal bir tekzip gelir mi diye bekledim,  gelmedi. Şimdi cevap verme zamanı. Hukuk devletinden yanayız diyen, evrensel  nitelikli demokrasi iddiasında olan, kişisel hak ve özgürlüklere dayalı düzen  istediğini söyleyen, MÜSİAD’a böyle dertleri olmadığı iftirasını atan, bizi  hükümeti desteklemekten başka iş yapmamakla itham eden, bundan dolayı bizimle  işbirliği yapmayacağını açıklayan TÜSİAD’a söyleyeceklerim var.

28 Şubat’ta, kurucu başkanım DGM’de yargılanıp mahkum olurken, üyelerimin ev ve işyerleri çilingirlerle açılırken, sermaye renklere bölünürken,  yapılanlara susarak payanda olan TÜSİAD’ın aklına hiç hukuk devleti gelmiş miydi?  TBMM’de 2 partinin oylarıyla, 411 milletvekilinin kabul ettiği Başörtüsü Tasarısı  için ‘Kaos’a kalkan 411 el’ manşetleri atılırken, siz hangi evrensel demokrasiyi savunuyordunuz ki hiç sesiniz çıkmadı? Yoksa paralel evrende miydiniz?”

Olpak, “Hükümeti desteklemekten başka iş yapmıyormuşuz. Allah’ın  kendisine şükredilmesi emrinden hareketle, güzel yapılan her şeye teşekkür ettik ve etmeye devam edeceğiz. Diğer taraftan başkan olarak ilk konuşmamda söylediğim  gibi Resulullah’ın ‘Dostlarınıza mazlumken yardım ettiğiniz gibi, hata yapmasını  önleyerek, zalimken de yardım edin’ ifadesine uyarak, eksik gördüklerimizi ve  önerilerimizi de hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Hem de hazırladığımız  raporlara, daha sonra devran dönünce ‘O rapor bizi değil, hazırlayanları bağlar’  diyenlerin acziyetine düşmeden” diye konuştu.

Remzi Gür yeni yönetimde

MÜSİAD dün gerçekleştirilen 23. Olağan Genel Kurulu’nda, derneğin yeni yönetim kurulu belirlendi. Nail Olpak’ın başkanlığa devam ettiği Genel Kurul’da asil üyeler Olpak, Ahmet Selvi, Alipınar Tobdaş, Bekir Sami Nalbantoğlu, Burak Benşin, Esat  Akbülbül, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Gökhan Murat Kalsın, Gülten Durdu, Hakan  Altınay, Halim Aydın, Mahmut Asmalı, Mehmet Ünal, Melike Günyüz, Namuk Alper  Esen, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Ömer Faruk Akbal, Ömer Faruk Çelik, Remzi  Gür, Soner Meşe, Turgut Al, Ümit Kiler ile Yavuz Fettahoğlu’ndan oluştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde