Remzi Gür hedef büyüttü

Remzi Gür hedef büyüttü

Remzi Gür’ün kurucusu olduğu Gürmen Group, tarım ve hayvancılığı da sevdi, zeytinyağı sektörüne de adım attı.

Remzi Gür hedef büyüttü
16px
24px
12.02.2011 08:23
ABONE OLgoogle

Aydın Karacasu’da Türkiye’nin tek parça halinde yani tek tapudaki en büyük zeytinliğini satın alan grup, 5 yıl sonra ilk markalı zeytin ürünlerini ve zeytinyağını raflara koyacak. Karacasu’da 5 bin 500 dönümlük zeytinlik arazisi satan alan grup, İspanya’dan zeytin fidesi getirmeye başlarken ilk mahsülleri 4 yıl içinde alacak, ardından bir yıl içinde de ürünlerini görücüye çıkaracak.

Zeytinyağının markasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Gürmen Group CEO’su Hüseyin Doğan, “400 bin zeytin ağacımız olacak. İspanya’dan zeytin fideleri de getirtiyoruz. Bu fideler daha küçük boyutlu ve çit gibi ekiliyor. Bu tip zeytin ağaçları, rahatça makinalarla hasat edilebiliyor. Araziye özel bir gölet de yaptırdık. Bu gölet de kendi alanında bir ilk” dedi

 Yatırıma aslında geçtiğimiz yıllarda vefat eden Aydınlı işadamı Üzeyir Emre’yle başladıklarını ancak Emre’nin vefatının ardından çocuklarının bu sektörde çalışmak istememeleri nedeniyle tüm araziyi satın alarak yatırıma karar verdiklerini aktaran Doğan, “Bu alana şu ana kadar 2 milyon euroluk yatırım yaptık. İlk mahsüller alınana kadar da yatırımlarımız sürecek” diye konuştu.

Tarım sektörüne grup olarak hobi olarak başladıklarını ve Kastamonu’da süt ürünleri üretimine de girdiklerini anlatan Doğan, şunları söyledi: “Şu anda sütte de Türkiye’nin en kaliteli sütünü üretiyoruz. Domates üretimine de başladık. Tarım ve hayvancılık sektöründe yatırımlara devam edeceğiz ama daha butik işler yapacağız.”

TARIMDA BUTİK İŞLER YAPACAK

GÜRMEN Group, Kastamonu ve Araç’ta tekstil sektöründe yerli ve yabancı markalara üretim yapıyor. Grup, tarım ve hayvancılıkta butik işler planlıyor. Domatese de yatırım yapan grubun üretimi günlük 1.800 ton düzeyinde. Hüseyin Doğan, domates üretiminin yüzde 60’ını Almanya, Hollanda’ya ihraç ettiklerini, yüzde 40’ını ise iç pazarda sattıklarını açıkladı.

Hale Tüzün/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde