Rektör, lojmanını 145 bin liraya dayayıp döşetti: Genç yatak odası, yavrulu yatak…

Rektör, lojmanını 145 bin liraya dayayıp döşetti: Genç yatak odası, yavrulu yatak…

Dokuz ay önce Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne rektör olarak atan Hasan Ayrancı’nın, taşındığı rektörlük lojmanı için 145 bin lira ödendiği ortaya çıktı. 

Rektör, lojmanını 145 bin liraya dayayıp döşetti: Genç yatak odası, yavrulu yatak…
16px
24px
17.12.2018 17:14
ABONE OLgoogle

Eski rektör Ali İbrahim Savaş’ın yerine 11 Mart 2017’de göreve atanan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı için aylık 1300 liraya lojman kiralanırken yeni lojmanın mobilyaları da üniversite bütçesinden karşılandı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Ayrancı’nın neredeyse tüm mobilya harcamalarının üniversite bütçesinden karşılandığı mobilyalar için ihale yapılınca ortaya çıktı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı  tarafından açılan ve rektörlük konutunun mobilyaları için 145 bin lira ödenerek alınan eşyalar arasında şunlar var:

Zigon sehpa, dolap, komodin, yatak, yatak başı, markiz, genç odası yatağı, genç odası çalışma masası ve koltuğu, çekmeceli şifonyer, çocuk odası için yavrulu yatak, kayar kapaklı elbise depolama, televizyon ünitesi alt ve üst modül, orta oval sehpa, yan sehpa, berjer koltuk, üçlü koltuk ve yemek masası.

Bir sonraki rektör de mobilyaları kullanacak iddiası

Üniversite yetkilileriyse ödemlerin yasal olduğunu belirterek şunları söyledi: “Önceki rektör de kullanıyordu, o görevden ayrıldıktan sonra yeni rektör de lojmana çıktı ve bu lojman için mobilya alındı. Mobilyalar üniversitenin demirbaşları arasına kaydedilmiş durumda. Bir sonra gelen rektör de bu mobilyaları kullanacak. Mobilyalar usulüne uygun biçimde, ihaleyle satın alınmıştır.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde