Rekor kırdıran kapışma

Rekor kırdıran kapışma

Vatan, Finansbank ile kapıştı, iki günde % 40 indirimle 20 milyon YTL ciro yaptı

Rekor kırdıran kapışma
16px
24px
11.03.2008 08:09
ABONE OLgoogle

Timur Sırt'ın haberi

Vatan Bilgisayar, Finansbank ile ortak kampanyasını anlaşmazlık nedeniyle iptal edip % 40 indirimli yeni bir kampanya başlattı. Şirket hafta sonu gittiği indirimle 20 milyon YTL'lik satışın altına imza attı..

Aralarında kıyasıya rekabette bankaları da yanına alan teknoloji marketleri yaptıkları kampanyalarda taksitleri ekime kadar ötelerken indirimleri yüzde 40'lara kadar çıkardı. Kampanyaları tetikleyen son gelişmenin ise Vatan Bilgisayar ile Finansbank'ın yollarını ayırması olduğu konuşuluyor. Vatan Bilgisayar'ın geçtiğimz hafta sonu başlattığı kampanya teknoloji marketleri arasında rekabeti körükleyecek görünüyor. Finansbank'la başladığı ancak çıkan anlaşmazlık sonucu yeni bir kampanyaya başlayan Vatan Bilgisayar, ürünlerin bazılarının fiyatında yüzde 40'a varan indirimler yapmaya başladı.

Finansbank ise Arçelik'le anlaşarak taksitleri ekim ayına kadar ötemele imkânı sunmaya başladı. Finansbank'la yaşananlara ilgili olarak Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, "Uzun süre çalıştığımız Finansbank ile pek çok projeye imza attık. Ancak son düzenlediğimiz kampanyaya zamanından önce son vermeleri ve hediye çeki limitinin düşürülmesi bizi ve müşterilerimizi üzdü. Şimdilik evleri ayırdık tam ayrılık diyemeyiz" değerlendirmesinde bulundu. Vatan hafta sonu düzenledikleri yeni kampanyayla yaklaşık 20 milyon YTL'lik satış gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Vatan, "Biz müşteriye verdiğimi sözü tutmak için her şeyi yaparız. Tüketiciye verilen söz bizim anayasamız. Bu yüzden müşterilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Umarım bu durum kısa sürede tatlıya bağlanır" şeklinde konuştu. Vatan Bilgisayar'la yolları ayrılan Finansbank da tüm Arçelik ürünlerinde taksit ödemelerini ekime kadar öteleme olanağı sundu. Kampanya ile CardFinans sahipleri Arçelik alışverişlerinde yapılan tüm ürünlerde ödemeye ekim ayında başlayacak. Finansbank ayrıca Toshiba shop'larda da kampanya düzenlemeye başladı.

TAKSİT YARIŞI DA HIZLANDI

Perakendeciler arasındaki rekabet son dönemde banka kartları arasındaki taksit yarışını da hızlandırmıştı. Taksit sayıları 24 aya kadar ulaşan kampanyalarla ince ekran TV, dizüstü bilgisayar satışları yapılıyor. En çok ilgi gören ürünler ise; bilgisayar, mp3 çalar, LCD televizyonlar ve cep telefonları.

Devler Türkiye'ye akın etti, yerliler boş durmadı

TEKNOLOJİ ürünlerinde kampanyaların ve rekabetin sonuçları Türkiye'ye dev markaların ilgisini artırdı. Dev markalar satış ofislerini Türkiye'ye taşıdı. İşte satışların patlamasının sebepleri:

* Teknoloji mağazaları arasındaki yarış yüzünden uluslararası perakende devlerinin (MediaMarkt, ElectroWorld) Türkiye'ye gelişi hızlandı ve kampanyalar patladı. Fiyatlar düşüyor algısı oluştu ve ertelenen alışverişler gerçekleşmeye başladı.

* Döviz kuru ithalat yapan firmaların lehine gelişti. Fiyatlarda hızlı yükselme durdu. Taksit sayıları artmaya başladı.

* Hızlı internet kullanımının artması, dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, bellek kartı ve aksesuvar satışlarını olumlu yönde etkiledi. Bu da mağazalardaki satışları olumlu etkiledi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde