Rekor kimde? Ramazan'da en yüksek ücreti kim alacak?

Rekor kimde? Ramazan'da en yüksek ücreti kim alacak?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ekrana gelmeye başlayan dini içerikli program sunucularının kazançları dudak uçuklatacak cinsten...

Rekor kimde? Ramazan'da en yüksek ücreti kim alacak?
16px
24px
31.05.2017 17:06
ABONE OLgoogle

Ramazan ayıyla birlikte ekranlarda dini programlar boy göstermeye başladı. Hemen her kanalda bu tarz bir programa rastlamak mümkün olsa da her yıl olduğu gibi yine en çok konuşulan isim Nihat Hatipoğlu oldu.

Ramazan ayı boyunca canlı yayında katılımcıların sorularını yanıtlayan Hatipoğlu, kendisine sorulan sorular ve yanıtlarıyla sosyal medyanın da en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor. Durum böyle olunca kanallar ramazan ayında bu isimler üzerinden hatırı sayılır reyting oranlarına ulaşınca doğal olarak kesenin ağzı da açılıyor.

Yayınlandığı kuşakta en çok reklam getiren isimlerin de hiç şüphesiz kazancı yüksek oluyor. Üstelik bahse konu olan rakamlar da öyle az buz değil…

Bir köşe yazısında açıklanan miktarlara bakılacak olursa zirvede 600 bin lirayla Nihat Hatipoğlu yer alırken onu 400 bin lirayla Mustafa Karataş izliyor. M. Fatih Çıtlak ise Ramazan ayı boyunca çıktığı programdan 150 bin lira kazanıyor.

EN ÜNLÜ TELEVİZYON YILDIZI

Ramazan ayı boyunca program yapacak isimlerin alacakları ücretler neredeyse ekranların ünlü yüzlerinin aldıkları ücretlere eşdeğer. Şimdilerde ekranların en çok izlenen dizileri arasında yer alan Vatanım Sensin’in başrol oyuncuları Halit Ergenç bölüm başına 140 bin lira alırken eşi Bergüzar Korel ise 80 bin lira alıyor.

Fatih Sultan Mehmet’i oynamaya hazırlanan Kenan İmirzalıoğlu ise bölüm başına 145 bin lira için imza attı. Yoğun dizi setleri ve ağır çalışma şartları göz önüne alındığında büyük bütçeler harcanan dizilerin oyuncularına bu rakamları vermek çok da yadırganmasa da sadece bir ay boyunca sohbet edecek olan isimlerin onlara yakın ücretler kazanacak olmaları ki Nihat Hatipoğlu’nun haftalık kazancı 150 bin lira ediyor tepki çekti.

Bu kazançların caiz olup olmadığını diyanetin Alo Fetva hattına soran Habertürk muhabirinin aldığı yanıta göre hali hazırda kazancı olan insanların bu tarz bilgiler vermeleri karşılığında para kazanmaları caiz değil.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde