Reklamcıyı 24 Haziran paylaşımı tutuklattı

Reklamcıyı 24 Haziran paylaşımı tutuklattı

Reklamcı Hakan Aykut Nili, 15-20 saniye içinde kaldırdığı mesajı nedeniyle suçlanıyor.

Reklamcıyı 24 Haziran paylaşımı tutuklattı
16px
24px
02.07.2018 04:40
ABONE OLgoogle

Reklamcı Hakan Aykut Nili , 24 Haziran seçimli sonuçlarına sosyal medyada üzerinden yaptığı, “Siyasi tarihin en büyük yolsuzluğu bu olmalı. Anladık tek yol sokağa dökülmek” paylaşımı ile tepki gösterdi.

25 Haziran gecesi Nişantaşı’ndaki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Nili, geceyi Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdi. Ertesi gün İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Nili, “Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklandı. 

Hakan Aykut Nili Emniyette verdiği ifadesinde sosyal medyada “hakan aykut” isminde bir hesabı olduğunu belirterek, “24 Haziran gününde İnstagram hesabımda anlık iletileri takip ederken soruşturmaya konu olan paylaşımı başkasının hesabında görüp kopyalayıp, kendi hesabımda paylaştım” dedi. Sanem Bahçekapı’lı isimli arkadaşının kendisini arayarak, “Bu paylaşımı kaldır. Hoş bir paylaşım değil” dediğini aktaran Nili15-20 saniye sonra yaptığı paylaşımı kaldırdığını söyledi. Nili, “Bu paylaşımın olmaması gerektiğini biliyorum. Pişmanım” dedi.

‘İntifial yaratmadı’

Nili’nin avukatı Gül Ceylan ise beyanında, müvekkilin yaptığı paylaşımın suç olabileceğini bilmediğini aktardı. Yapılan paylaşımın infiale neden olmadığını belirten Nili, “Müvekkil çok pişmandır. Yarın annesinin ameliyatı vardır. Onun yanında olması gerekmektedir. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Hâkim, Hakan Aykut Nili’nin, “Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme suçunu işlediğine ilişkin dosya içerisinde mevcut tutanaklar, şüpheli savunmaları, sosyal medya çıktıları, delil ve belgeler hep birlikte incelendiğinde şüphelinin atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı, kaçma şüphesinin bulunduğu, suçun niteliği, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı” gerekçeleri ile tutuklanmasına karar verdi

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde