Rekabet'ten Efes'in patronuna Tuborg şartı

Rekabet'ten Efes'in patronuna Tuborg şartı

Migros'un Anadolu Grubu'na satışına Rekabet Kurulu şartlı onay verdi. Kurul, rakip markalar için raf şartı talep etti

Rekabet'ten Efes'in patronuna Tuborg şartı
16px
24px
14.07.2015 05:56
ABONE OLgoogle
Rekabet Kurulu, Migros'un Anadolu Endüstri Holding'e hisse satışına şartlı izin verdi.

Anadolu Grubu'na ait Anadolu Endüstri Holding'in Migros üzerinde kontrol sağlamasına ilişkin başvuruyu nisan ayında incelemeye alan Rekabet Kurulu'nun kararında, "Anadolu Endüstri Holding tarafından Moonlight Capital kontrolündeki MH Perakendecilik ve Ticaret'in çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros Ticaret'in üzerinde kontrolün sağlanması işlemine koşullu izin verildi" denildi. 

RAFTA YER TALEBİ 

Edinilen bilgiye göre Rekabet Kurulu'nun şartlı kararının altında Tuborg yatıyor. Hisse devri sürecinde Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunan Tuborg, işleme itiraz etmiş ve inceleme başlatılmıştı. Rekabet Kurulu'nun kararında da "ticari centilmenlik" yatıyor. Rekabet Kurulu, Anadolu Grubu'nun bira pazarının en önemli oyuncularından birine sahip olması nedeniyle sektörde sorun çıkmaması adına, Migros raflarında yeni ve mevcut markaların yer almasını ve ürünlerini teşhir etmesini şart koştu. Ayrıca Kurul, rakip markalar arasında bilgi akışının olmaması gerektiğini belirterek hisse devrine onay verdi. 

YÜZDE 40'INI ALDI 

Anadolu Grubu, geçen yıl ekim ayı başında Moonlight Capital kontrolündeki MH Perakendecilik'in çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros'un yüzde 40.25 hissesi için teklif vermişti. Satış sürecinde Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Tuborg'un rekabetine yönelik bir eylem içinde olmayacaklarını açıklamıştı.  
Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde