Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına soruşturma

Kurul, Samsun'da 30, Nevşehir'de 17 sürücü kursu hakkında, anlaşarak kurs ücretlerini belirledikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına soruşturma
16px
24px
25.07.2012 11:41
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurulu, Samsun'da 30, Nevşehirde 17 olmak üzere toplam 47 sürücü kursu hakkında, anlaşarak kurs ücretlerini belirledikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı.

      Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Samsun ve Nevşehir'de faaliyet gösteren sürücü kurslarının anlaşarak kurs ücretlerini belirledikleri yönünde yapılan ihbarlar üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı. Ön araştırma sonucunda ulaşılan bulguları yeterli bulan Kurul, Samsun'da 30, Nevşehir'de 17 olmak üzere toplam 47 sürücü kursu hakkında soruşturma açtı.

      Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmalar ve uyumlu eylemleri yasaklıyor. Kurul kararıyla, Samsun'daki sürücü kursları hakkında 23 Aralık 2011 tarihli protokol ve bu protokole bağlı olarak imzalanan senetler ile ortak fiyat tespit etmek, azami kursiyer sayısını belirlemek ve havuz sistemi kurarak gelir paylaşmak suretiyle; Nevşehir'deki sürücü kursları hakkında da adı geçen kursların, kurs ücretlerini, indirim ve ücrete ilişkin diğer koşulları anlaşarak belirlemek suretiyle söz konusu kanun maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde