Reina'yı koruyan güvenlik şirketinin sahibi: Etrafa ateş eden bir caninin üzerine kim atlayabilir?

Reina'yı koruyan güvenlik şirketinin sahibi: Etrafa ateş eden bir caninin üzerine kim atlayabilir?

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'daki katliam sonrası, mekanı koruyan özel güvenlik şirketinin sahibi açıklamalarda bulundu.

Reina'yı koruyan güvenlik şirketinin sahibi: Etrafa ateş eden bir caninin üzerine kim atlayabilir?
16px
24px
04.01.2017 08:00
ABONE OLgoogle

Güvenlik şirketinin sahibi, "Elinde Kalaşnikof, sırtında çanta olan bir caniye karşı elinizde silah olsa bile müdahale etmekte zorlanırsınız. Canlı bomba olma ihtimali olan, uzun namlulu silahla etrafa ateş eden bir caninin üzerine kim atlayabilir?" ifadelerini kullandı.

Terör saldırısının sonucu 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina'yı koruyan Deltavip Özel Güvenlik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özcan, kulüp içinde ve dışarıda silah kullanma yetkilerinin olmadığını belirterek "Terörist saniyeler içerisinde uzun namlulu silahla, etrafı taraya taraya mekana dalıyor. Elinde Kalaşnikof olan bir caniye karşı elinizde silah olsa bile müdahale etmekte zorlanırsınız. O gece bizim güvenlik elemanlarında 15 silah olduğunu düşünün. Uzmanların özel eğitimli olarak tarif ettiği teröriste nasıl karşı koyacaklardı?" dedi.

Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'dan tehdit açıklaması

Milliyet’ten Mert İnan'ın haberine göre, "Herkes gibi çok üzgünüz. 2 arkadaşımızı hain saldırıda şehit verdik. Acımız çok büyük, yastayız" diyen Özcan "Kanunen spor müsabakaları, konser ve alkollü işletmelerde silah kullanmamız yasak. Bazı kişiler, ‘Özel güvenlikçiler neden silahla karşılık vermedi?’ şeklinde eleştiriler getiriyor. Personelimizin silah bulundurması yasalara aykırı. Saldırının gerçekleştiği gece 15 güvenlik elemanımız ve 5 müşteri yönlendirme personelimiz, yasalar gereği silahsız olarak görev yapıyordu. Özel güvenlik, istediği zaman beline silah takıp, kullanma yetkisine sahip değildir. Yasalar içerisinde hareket etmek zorundayız. Silah kullanma yetkisi için valiliklerdeki özel güvenlik komisyonlarından izin ve silah ruhsatı çıkması gerekir." diye konuştu.

Reina saldırganı çift şarjörü birbirine bantlamış

"Emniyetten bir uyarı almadık"

Saldırı öncesi emniyet birimlerinden yazılı bir uyarı almadıklarını da belirten Özcan, “Emniyet veya güvenlik birimlerinden bize resmi olarak saldırı uyarısı yapılmadı. Ancak zaman zaman görüştüğümüz emniyet görevlisi arkadaşlarımız, artan terör eylemleri nedeniyle duyarlı olmamız gerektiğini, özellikle araçlara karşı dikkat etmemiz gerektiğini dile getiriyorlardı. Saldırganın içeride şarjör değiştirdiği sırada aydınlatma fişeği veya gaz bombasına benzer mühimmat kullandığını duyduk. Bu bilgiyi henüz netleştirmiş değiliz” dedi.

Özcan, “güvenlik zafiyeti” eleştirilerine yönelik de şu bilgileri aktardı:

“Terörist saniyeler içerisinde uzun namlulu silahla, etrafı taraya taraya mekana dalıyor. Elinde Kalaşnikof, sırtında çanta olan bir caniye karşı elinizde silah olsa bile müdahale etmekte zorlanırsınız. Canlı bomba olma ihtimali olan, uzun namlulu silahla etrafa ateş eden bir caninin üzerine kim atlayabilir? O gece bizim güvenlik elemanlarında 15 silah olduğunu düşünün. Uzmanların özel eğitimli olarak tarif ettiği teröriste nasıl karşı koyacaklardı?

Reina katliamını böyle anlattı: 3 kez tekbir getirdi, sonra da...

Kaldı ki kanunen böyle bir yetkimiz de yok. Gece kulüplerinde çıkacak kavgaları ayırmak, gerektiğinde kelepçe ve cop kullanma yetkisine sahibiz. Terör saldırısına karşı bir uzmanlığımız ve silahla karşı koyma yetkimiz bulunmuyor. ‘Reina’ya isteyen silahla giriyor’ şeklindeki iddialar bizi veya mekanı karalamak için ortaya atılıyor. Öyle olsa bugüne kadar birçok olay meydana gelirdi. Silahla gelen müşterilerin silahını kasamıza alıp kilitleriz. Yılbaşı gecesi sadece bir müşteri silahla mekana geldi. O kişinin silahı da kasaya alındı. Silah kasasının anahtarı vefat eden arkadaşımız da bulunuyordu.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde