Reina saldırganıyla birlikte yakalanan 3 kadının sırrı çözüldü!

Reina saldırganıyla birlikte yakalanan 3 kadının sırrı çözüldü!

Ortaköy'deki gece kulübü Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Esenyurt'ta DEAŞ'lı bir teröristin evinde yakalandı. Saldırganla birlikte aynı evde yakalanan üç kadının 3 Afrika ülkesinden olduğu belirlendi.

Reina saldırganıyla birlikte yakalanan 3 kadının sırrı çözüldü!
16px
24px
17.01.2017 07:35
ABONE OLgoogle

Teröristlerin, DEAŞ'e katılmak için gelen Afrika uyruklu kadınları kaldıkları sitede dikkat çekmemek için kullandığı ve alışveriş ihtiyaçlarının bu kadınlar tarafından görüldüğü öğrenildi.

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki Reina isimli gece kulübünde 39 kişiyi katlederek kaçan DEAŞ'lı terörist Abdülgadir Masharipov, 17 gün sonra kaldığı hücre evinde sağ olarak ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri terörist Masharipov'un Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Gece saatlerinde çok sayıda polis ekibinin düzenlediği operasyonla Ebu Muhammed kod adlı ve DEAŞ üyesi olan başka bir teröristin olduğu evinde kıskıvrak yakalanan Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana aynı evde saklandığı bilgisine ulaşıldı. Fakat emniyet kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı.

Reina katliamcısı nerede yakalandı?

DEAŞ'A KATILMAK İÇİN GELMİŞLER

Yeni Şafak, katil Masharipov ve diğer DEAŞ'lı terörist ile birlikte kaldıkları evde yaklanan 3 kadına dair çarpıcı bilgilere ulaştı.

DEAŞ'li iki teröristin kaldığı hücre evindeki kadınlar Senegal uyruuklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26). Kadınların DEAŞ'a katılmak için İstanbul'a geldikleri ve hücre evine çevrilen Esenyurt'taki dairede bir süredir kaldıkları belirlendi.
 
KIRGIZ ARKADAŞININ EVİNDE OĞLUYLA YAKALANDI
 
Esenyurt'ta saldırganın bulunduğu bir siteye operasyon düzenleyen özel harekat polisleri, teröristi Kırgız arkadaşının evinde 4 yaşındaki oğluyla birlikte yakaladı.
 
VALİ ŞAHİN VE EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN AÇIKLAMA YAPACAK
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, IŞİD'li teröristin yakalanmasıyla ilgili saat 10:30'da açıklama yapacak.
 
TERÖRİSTLE BİRLİKTE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Terörist Abdulkadir Masharipov''un eve 3 gün önce gittiği belirlendi. Masharipov'a yardım ve yataklık eden ve evde bulunan 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı.
 
SORGUYA ALINDILAR
 
Reina katliamını gerçekleştiren saldırganın yakalandığı operasyonda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından güvenlik önlemleri altında Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.


 
EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
 
Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan operasyonda Ebu Muhammed El Horasani kod isimli terörist ve Kırgızistan uyruklu bir erkek ile Senegal uyruuklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) adlı 3 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrollünden geçirilen Reina saldırganında aralarında bulunduğu 5 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan Ebu Muhammed El Horasani kod isimli şüpheli ve diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

100 BİN SAAT GÖRÜNTÜDEN UYUYAN HÜCRELER ORTAYA ÇIKTI

Bir üst düzey emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Reina saldırganı yakalamak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip kurulduğu öğrenildi. Özel ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

TERÖRİSTİN SALDIRI SONRASI KAÇIŞ ROTASI

TEM ekipleri saldırganın izini İstanbul'a geldiğin günden itibaren detaylı olarak inceledi. Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristin saldırıya giderken Zeytinburnu'ndan taksi ile yola çıktığını belirleyen polis, Beşiktaş'ta katliamı gerçekleştirdikten sonra yaralıların arasında dışarı çıktıktan sonra birinci taksiye binerek yaklaşık 300 metre gittikten sonra henüz belirlenemeyen bir sebeple taksiden indirildiğini tespit etti.

Bir süre yürüyen saldırgan kaçış rotasında ikinci kez taksiye binerek Zincirlikuyu'ya geldiği ve burada da henüz belirlenemeyen bir sebeple tekrar taksiden indiğini belirledi. Saldırıdan kısa süre sonra üçüncü defa taksiye binen saldırgan Zeytinburnu'nda bulunan bir lokantaya geldiği tespit etti. Saldırıdan sonra 2 gün Zeytinburnu'nda kalan saldırganın daha sonra Esenyurt'ta bulunan eve giderek burada uzun süredir kaldığını belirledi.

OĞLU İLE KAÇMIŞTI
  
Terörist Abdulkadir Masharipov'un eşi Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla geçtiğimiz hafta yakalanmıştı. Masharipov'un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.
 
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyla ilişkili oldukları iddiasıyla 35 kişiyi gözaltına almıştı.
 
YILBAŞI GECESİ 39 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
 
Yılbaşı gecesi İstanbul Beşiktaş'ta bulunan gece kulübü Reina'ya saldırı düzenleyen Abdulkadir Masharipov, 39 kişinin ölümüne 70'ten fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Ölenlerin 25'i yabancı kökenliydi. Saldırının ardından terör örgütü IŞİD, terör saldırısını üstlendiğini duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde