Reina saldırganı IŞİD'in askeri biriminden özel seçilmiş

Reina saldırganı IŞİD'in askeri biriminden özel seçilmiş

Reina'da katliam yapan saldırganın "IŞİD'in 'askeri birimi' içerisinden özel olarak seçilmiş bir terörist" olduğu belirtildi.

Reina saldırganı IŞİD'in askeri biriminden özel seçilmiş
16px
24px
03.01.2017 05:20
ABONE OLgoogle

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Reina'da katliam yapan saldırganın "IŞİD'in 'askeri birimi' içerisinden özel olarak seçilmiş bir terörist" olduğunu yazdı.

Reina’daki kanlı saldırıyı gerçekleştiren teröristin Suriye’deki meskûn mahal çatışmalarında yetiştirildiğini belirten Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’de sıcak çatışmalara girip, canlı hedefler üzerinden savaş deneyimi kazanıyorlar. Saldırganın Reina’ya ateş ederek girmesi, DAEŞ’ın meskûn mahal baskını sırasında kullandığı yöntem. Keskin nişancı gibi hedef gözeterek ateş açmıyor, sokak savaşlarında olduğu gibi kalçadan atış yapıyordu. İsabet oranı yüksek. Yanında 6 şarjör bulundurmuş. Sadece 28 mermi isabet etmemiş. DAEŞ açıklamasında teröristin, ‘askeri birimden’ olduğunun altı çiziliyor. DAEŞ’in ‘askeri birimi’ içerisinden özel olarak seçilmiş bir terörist. Güvenlik birimleri saldırıdan önce uzun süre keşif yapıldığı görüşünde. Reina’ya gelirken ve saldırıdan sonra kaçarken destek aldığının üzerinde duruluyor. Saldırıda daha çok katliam hedeflendiği için çelik çekirdekli mermi kullanılmış."

Reina saldırganı çift şarjörü birbirine bantlamış

'HEDEF SAĞ ELE GEÇİRİP BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARMAK'

Özel yetiştirilmiş olan teröristin henüz yakalanamadığını ve hâlâ tehlikeli bir şekilde aramızda dolaştığını aktaran Selvi, İstanbul polisinin 2 hedefi olduğunu söyledi: Saldırganı sağ olarak ele geçirmek. Çünkü sağ olarak ele geçirildiği takdirde bağlantıları ortaya çıkarılacak. Belki yeni bir saldırı planı önceden deşifre edilecek. Bölgedeki 71 kamera incelemeye alındı. Teröristin kimliğinin belirlendiği söyleniyor. Orta Asya kökenli olduğu üzerinde duruluyor. Sağ olarak yakalanması için çok yoğun operasyonlar yapılıyor. Yeni bir saldırıya imkân vermeden saldırganı ya da onunla birlikte hareket eden DAEŞ hücresini etkisiz hale getirmek…

Reina katliamını böyle anlattı: 3 kez tekbir getirdi, sonra da...

‘ÇELİK ÇEKİRDEKLİ MERMİ KULLANDI’

Güvenlik kamerası görüntülerine göre, önce kapıdaki polis memuru Burak Yıldız’ı şehit eden, ardından güvenlik elemanı Fatih Çakmak’ı öldüren teröristin kullandığı AK-47 Kalaşnikof türü uzun namlulu silahda kullandığı merminin “çelik çekirdekli” olduğu belirlendi.

39 kurbanın 37’sinin olay yerinde yaşamını yitirdiği de tespit edildi. Cenazelerin Adli Tıp incelemesinde de ölenlerin tamamının ateşli silahtan hayatını kaybettiği saptandı.

Bazı mermilerin bir kurbandan çıkıp diğerine saplandığı ve ölenlerin vücuduna birden fazla kurşun isabet ettiği belirlendi. Bir fişek türü olan çelik çekirdek, genelde zırh delmek amacıyla kullanılıyor.

Yüksek kalibreli silahların attığı çekirdeklerde görülen bu mermi, kullanıldığında 4-5 veya daha fazla insanı delip geçme özelliğine sahip.

Yürütülen soruşturmada polis, teröristin kısa bir süre önce Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığını tespit etti. Suriye’de DEAŞ adına savaştığı da saptanan teröristin bu nedenle silah kullanmaya çok hâkim olduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde