Reina'da denetime giden 3 Maliyeci katliama yakalandı!

Reina'da denetime giden 3 Maliyeci katliama yakalandı!

Yılbaşı gecesini kana bulayan katliamdan maliyeciler de kıl payı kurtuldu. 

Reina'da denetime giden 3 Maliyeci katliama yakalandı!
16px
24px
05.01.2017 07:51
ABONE OLgoogle

Yılbaşı gecesi Reina’ya vergi denetimine giden 3 vergi uzmanı çatışma başladığında katilin kurşunlarından kaçıp kendilerini muhasebe odasına kilitledi. Silah sesleri susmak bilmezken Maliyeciler pencere camlarını kırıp atlayarak kurtuldu

Yılbaşı gecesini kana bulayan katliamdan maliyeciler de kıl payı kurtuldu. 

Resmi görevi oldukları için isimlerini açıklayamayacağımız İstanbul Vergi Dairesi’ne bağlı çalışan 3 müfettiş diğer 300 arkadaşı gibi yılbaşında gece kulüplerinin, restoranların yolunu tutarak buralarda hem sanatçıların kazançlarını hem de işyerlerinin hasılatlarını gözlemlemeye çıkmıştı.

Aldıkları notlar ile işletmelerin Maliye’ye bildirdiği rakamları karşılaştırıp vergi kayıp-kaçağını önlemeye çalışan 3 müfettiş yılbaşı gecesi birkaç ayrı restoran gezdikten sonra aynı amaçla Ortaköy’de bulunan gece kulübü Reina’ya gitti.

Saldırının olduğu saate yakın bir zaman diliminde kulüpte olan vergi müfettişleri bir süre kasada ve masalarda oturup gözlem yapmaya başladılar. 

Gözlemin yeterli olması ve saatin de ilerlemesi sonucu müfettişler muhasebe odasına geçtiler. Edindiğimiz bilgilere göre maliyecileri asıl olarak kurtaran da bu oldu. 

Bir süre muhasebe odasında kayıtları inceleyen müfettişler, silah sesleri duymaya başladı. Silah seslerinin yaklaşması ve sona ermemesi üzerine endişelenen müfettişler önce kapıyı kilitledi. 

Bir süre beklediler. Ancak korkunç silah sesleri ve çığlıklardan ciddi bir saldırı olduğunu anlayan maliyeciler bu kez camları kırarak pencereden atladı ve canlarını böylece kurtardılar.

RAPOR TUTMAYI İHMAL ETMEDİLER

Silahlı saldırının muhatabı olan 3 müfettiş ölüm tehlikesini atlatmış olmalarına rağmen hem o gece gezdikleri diğer restoran ve barlardan hem de Reina’dan elde ettikleri bilgileri üstlerine rapor halinde sunmayı ihmal etmedi. 

Müfettişler saldırıdan tesadüfen kurtulurken bildiğimiz gibi o gün orada bulunan bir diğer kamu görevlisi polis memuru hayatını kaybetti.

Maliye İstanbul’da yılbaşı gecesi toplam 300 müfettişle 2 bin civarında noktada vergi incelemesi yaptı. Başta büyükşehirler olmak üzere birçok ilde de aynı denetim yapıldı. 

Önceki yıllarda da canlı performansların sunulduğu ve sanatçıların sahne aldığı gece kulübü, bar ve restoranlara önemli cezalar kesildi ayrıca sanatçılara da yıllık gelir vergisi bildirimleri üzerinden inceleme başlatıldı. Böylece vergi kayıp kaçağı da önemli ölçüde azaltıldı.

Rahim Ak/Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde