RedHack, Aydın Doğan'ın ses kaydını yayınladı

RedHack, Aydın Doğan'ın ses kaydını yayınladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta hesabını ele geçiren RedHack, Aydın Doğan'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınladı.

RedHack, Aydın Doğan'ın ses kaydını yayınladı
16px
24px
28.09.2016 09:53
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta hesabı RedHack tarafından ele geçirildi. RedHack'in iddiasına göre, ele geçirilen e-postalar içerisinde Aydın Doğan'ın ses kayıtları bulunuyor.

RedHack Berat Albayrak'ın e-posta hesabı içerisinden çıktığını iddia ettiği ses kaydının Aydın Doğan'a ait olduğunu öne sürüyor. "Kızıl Can Yıldız" isimli hesaptan yayınlanan ses kaydı için, "Aydın Doğan'ın toplantı konuşmasını gizlice kaydedip Berat Albayrak'a gönderen kim?" sorusu yöneltildi.

Redhack'in paylaştığı tweet'te, "Acaba @Hurriyet neden bizim haberimizi yapmadı? Aydın Doğan'ın gizli ses kayıtları Berat Albayrak'ın mail'inde olduğundan dolayı olmasın?" sorusu sorulmuştu.

Redhack'in sorduğu soru ardından Twitter hesabı askıya alınmıştı. Hesabın erişeme kapatılmasının ardından "Kızıl Can Yıldız" isimli Twitter hesabından paylaşım yapan Redhack, Aydın Doğan'a ait olduğu iddia edilen ve Berat Albayrak'ın mailinden çıktığı belirtilen bir ses kaydı yayınlandı.

Ses kaydında Hürriyet yazarlarıyla toplantı yaptığı anlaşılan Aydın Doğan, kendi medya grubunun basında ilk yayın ilkelerini açıklayan grup olduğunu söylüyor.

Bu ilkelerin zaman zaman delindiğini ifade eden Doğan, yazarlarından siyaset yazmayı azaltmalarını isterken, "Özellikle yazarlara söylüyoruz. Kimseyi eleştirmeyin demiyoruz. Ama şunu söylüyoruz: Her gün kampanya yapıp, takıntı yapıp nefret dilni kullanarak bir şey yapmak biraz da kolaycılığa kaçmak. Gazetecilik deyince yalnız siyaset anlıyoruz..." ifadelerini kullanıyor.

"Canım iyi gazetecilik yapamıyoruz, çünkü baskı var üzerimizde, patron tarafından baskı var. Bu kolaycılığa kaçmak... Yahut da "Abi bir haber buldum 8 sütundu ama patron koydurtmadı". Şunu söylüyorum, gazetecilik yalnızca siyaset yaparak yapılmaz ki" diyen Aydın Doğan  "Daha canlı gazete çıkarırsınız. Hayatın bütün dallarında, daha çok okunacak, okurla bir araya gelecek gazeteler çıkarırsınız. Ama o çalışmak ister, gayret ister. Öbürü tembellik... Yazarlarımızda bu konuda ısrarla yazılarını çeşitlendirmiyorlar, bunu açıkça söylüyorum. Alınan olmaz inşallah. Ben onlara diyorum ki; ben sizin arkanızda durdum siz de benim arkamda durun. Ben sizin belanızı mı çekeceğim? veya da çeşitlenerek yazın. Yani her gün bilsinler diye, 'ben kahraman olayım' diye, senin cemaatin, senin etrafın "abi bugün çok iyi çakmışsın" demesi için bunu yapmayın. Bunun ne zararları var: Kurumumu yıpratıyor, güvenlirliği azaltıyor. Her gün çakarak doğruya doğru, eğiye eğri demeyelim. Bir gün de doğru yapıldığında doğruyu söylemek lazım. Ben çalışanlardan şikayetçiyim. Kardeşim bırakın siyasete kilitlenmeyi. Gazeteniz daha iyi çıkmıyor. Tamam biz mevcudun en iyisiyiz. Ama daha iyi bir Hürriyet olabilir" ifadelerini kullanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde