Real'in en gözde marketini kim kaptı?

Real'in en gözde marketini kim kaptı?

Real’in en büyük cirosunu yaptığı Bilkent mağazası için iki perakende devi yarıştı. 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in alışveriş yaptığı mağazayı kim kaptı?

Real'in en gözde marketini kim kaptı?
16px
24px
23.02.2018 14:04
ABONE OLgoogle

Beğendik Türkiye’nin en eski market markalarından biri. Türkiye’nin ilk yerli market zincirlerinden. Kayseri merkezli firma 1986’da ilk mağazasını açtı.

1993’te Ankara Kocatepe Camii’nin altına açtığı büyük mağaza ile büyüme sürecine girdi. Ardından Kayseri, Ankara, Nevşehir, Konya ve Bursa’da peş peşe şubeler açtı. Ancak 2000 başında mali sıkıntıya giren firma Türkiye’nin ilk iflas erteleme kararı aldıran şirketlerinden biri oldu.

Bu süreçten çıkan firma, ailenin genç kuşak temsilcilerinden Hacı Beğendik’in kaptanlığında ikinci bir atak dönemi başladı. Bu kez hedef İstanbul piyasası idi. Türkiye’den çekilme kararı alan Almanya merkezli Real’in Türkiye’deki mağazalarını aldı. Hedefi Real’i de büyütmekti.

Beğendik 2017 Nisan’da tekrar mali sıkıntıya girerek iflasın ertelenmesi talebiyle mahkemeye başvurdu. Şirket halen kayyumlar nezaretinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu süreçten sonra 13 olan mağaza sayısı beşe indi.

Ümraniye Meydan AVM’de olan mağaza kapatıldı ve burada bulunan yönetim merkezi de Ataşehir’e taşındı. 

Ankara Bilkent’teki mağazası 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in alışveriş yaptığı mağaza olarak hafızalarda yer etmişti. Mağazalar için iki büyük market zinciri kıyasıya rekabet halindeymiş.

Ümraniye Meydan AVM içindeki mağaza Migros’a, Adana M1’deki ise CarrefourSA’ya geçmiş. Asıl savaş Real’in en büyük cirosunu yaptığı Bilkent mağazası için yaşanmış. Yarışı Migros kazanmış…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde