Real Hipermarket'ten ŞOK kapatma!

Real Hipermarket'ten ŞOK kapatma!

Avrupa'nın en büyük perakende şirketlerinden Metro Group bünyesinde bulunan Real Hipermarketler Zinciri A.Ş'den şok karar

Real Hipermarket'ten ŞOK kapatma!
16px
24px
08.04.2011 09:42
ABONE OLgoogle

Real Hipermarketler Zinciri, Gaziantep'teki mağazasını kapatacak. 

     Avrupa'nın en büyük perakende şirketlerinden Metro Group bünyesinde bulunan Real Hipermarketler Zinciri A.Ş., 12 yıldan beri faaliyet gösterdiği Gaziantep'ten çekilme kararı aldı. 

     AA muhabirinin Real Hipermarketler yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Araban yolu üzerinde M1 Alışveriş Merkezi içinde bulunan Real Gaziantep mağazası 12 Haziran 2011 tarihinde müşterilere kapanacak, haziran sonunda kiracı oldukları mağaza binası tamamen boşaltılacak. 

     Yaklaşık 9 bin metrekare satış alanı ile Real Gaziantep mağazasının, 1999 yılında Ankara Bilkent'ten sonra ikinci sırada açıldığını belirten yetkililer, çekilme kararına ilişkin olarak şunları kaydettiler: 

     ''Aradan geçen 12 senede Gaziantep'in şehir gelişimi lokasyon olarak bizlerin beklentilerinin tam aksi yönünde gerçekleşti. Takdir edersiniz ki, perakendeci olarak mağazanızın karlılığında lokasyon en önemli etkenlerden birisidir.'' 

     Real Gaziantep'te çalışan personelin, diğer marketlerindeki açık olan pozisyonlarda değerlendirildiğini bildiren yetkililer, ''Bir yanda da insan kaynakları departmanımız, bir danışmanlık firması ile anlaşma yapmıştır. Bu firma aracılığı ile de çalışma arkadaşlarımıza iş bulmaları yönünde de destek verilecektir'' dediler. 

     Real Hipermarketler Zinciri şu anda Türkiye'de Gaziantep ile birlikte Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmit ve Konya'da toplam 13 mağazası ile hizmet veriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde