Ramazan'da umre yerine Urfa moda

Ramazan'da umre yerine Urfa moda

Referandumunun bayramın sonuna denk gelmesi nedeniyle oy kullanmak isteyenler umre yerine Urfa'ya gidiyor

Ramazan'da umre yerine Urfa moda
16px
24px
26.08.2010 11:45
ABONE OLgoogle

Esin Gedik'in yazısı

Şanlıurfa Belediyesi, Ramazan ayı başlamadan 12 büyük kentin billboardlarını 'Ramazan Urfa'da Yaşanır' reklamıyla donatmıştı.

Şehrin turizm potansiyelinden yararlanmak isteyen Şanlıurfa'nın popüler Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, aslında bu tanıtım kampanyasını Ramazan'dan çok daha önce 'Edessa Güzelini Gördünüz mü', 'Dünyanın En Eski Şehrini Gördünüz mü' sloganıyla başlatmıştı.

Acaba bu çalışma başarılı oldu mu diye Şanlıurfa Belediyesi'ni, turizmcileri aradım. Aldığım yanıt geri dönüşün çok olumlu olduğu, Ramazan'da turist sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50'ye varan oranda arttığı yönünde. Herkesin malumu, Şanlıurfa din turizmi açısından oldukça şanslı bir yer. 'Peygamberler Şehri' olarak da bilinen kentin Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonraki en önemli merkez olduğu biliniyor.

Başkan Fakıbaba izinde

Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibi de ağustos ayında sıcaklar nedeniyle düşen turist sayısını artırmak, kentin dini avantajlarını ön plana çıkarmak için birkaç yıldır Ramazan döneminde özel tanıtımlar yapıyor. Belediye Başkanı Fakıbaba ile görüşemedim, çünkü kendisi yıllık iznini kullanıyormuş. Ramazan'da insanları  Urfa'ya davet eden başkanın Urfa'da olup olmadığı da merak konusu...

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe 'Bu yıl reklam ve tanıtım çalışmalarımızı artırdık. Özellikle yurtiçinde 'kutsal ay olan Ramazan'ı kutsal kent Şanlıurfa'da yaşayın' dedik. Halkımızın da teveccühüyle karşılaştık. Turistik mekanları ziyaret ediyoruz, otel ve konukevleriyle görüşüyoruz. Herkes çok memnun, yılın en sıcak ayı olmasına karşın daha önceki sezonlara göre doluluk oranlarında yüzde 50'ye yakın bir artış var' dedi.

Yüzde 50 artış var

Yücetepe, Urfa'nın bu yıl ikinci bir umre seçeneği olarak da değerlendirildiğini söylüyor. Referandumunun bayramın sonuna denk gelmesi nedeniyle oy kullanmak isteyenlerin umre seyahatini ertelediğini, bunun yerine Urfa'ya geldiklerini söylüyor. Urfa'nın en ünlü otellerinden Elruha'nın satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi Feyzullah Kahya da sezonun çok verimli geçtiğini belirtiyor.

'Önceki yıllarda temmuz-ağustos hatta eylül ayları, sıcak nedeniyle bizim için ölü sezondu. Ancak bu yıl belediyenin yaptığı tanıtım çalışmalarının etkisiyle ciddi bir hareket söz konusu. Hem konaklamada hem de iftar yemeklerinde gözle görülür bir artış var' diyor.
Kahya, gelecek yıllarda Ramazan'ın Urfa açısından çok daha karlı aylar olacağını, Türkiye'nin yanı sıra yurtdışındaki Müslümanların da Urfa'yı tercih edeceklerini düşünüyor.

İftar ve sahur programları

Ramazan ayında Urfa'ya gelenler için belediye ve oteller özel programlar da düzenliyor. Şanlıurfa Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında, şehrin üç ayrı noktasında her gece farklı programlar düzenliyor. Balıklıgöl amfi tiyatrosu, Tılfındır Parkı ve meydanlarda konserler, tiyatro oyunları, Hacivat-Karagöz gösterileri, semazenler, zikir törenleri iftar sonrasında turistleri ve Urfa halkını eğlendiriyor.

Akşan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde