Raikkonen'den eski takımına ağır eleştiriler

Raikkonen'den eski takımına ağır eleştiriler

Geçen sezonun bitişiyle birlikte McLaren takımından Ferrari'ye transfer olan Finli pilot Kimi Raikkonen, eski takımını ağır dille eleştirdi.

Raikkonen'den eski takımına ağır eleştiriler
16px
24px
10.01.2007 13:02
ABONE OLgoogle

Ferrari takımında ilk kez resmi olarak basının karşısına geçen Raikkonen, ''Oldukça iyi çalıştığını gördüğüm eski stilimde değişikliğe gitmeyeceğim'' dedi. Uzun dönemdir Formula 1 çevrelerinde tartışılan Raikkonen'in İtalyan takımla uyum sağlayıp sağlayamayacağı tartışmalarına da açıklık getiren Finli pilot, ''McLaren takımında yarış stilimi değiştirsem bile fayda etmezdi. Çünkü, kullandığım araçlar beni yarışın sonuna kadar götürecek sağlamlıkta değildi'' diyerek eski takımını eleştirirken, ''Şu ana kadar her şey mükemmel gidiyor. Bu takımla çalışmak, F1'deki diğer takımlarda çalışmaktan daha kolay'' diyerek yeni takımına övgü yağdırdı.

 Kendisinin 7 kez dünya şampiyonu olmuş Ferrari'nin geçen yılki pilotu Michael Schumacher ile karşılaştırılmasını normal karşıladığını ifade eden Raikkonen, ''İnsanların ne dediğini çok takmıyorum. Ben Schumacher değilim ve benim takımım benim Schumacher olmamı da beklemiyor. Beraber çalışmanın en iyi yolunu bulmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

Pistlerin ''Buz Adamı'' olarak tanımlanan Kimi Raikkonen, 2005 sezonunu sürücüler klasmanında Fernando Alonso'nun ardında tamamlamış, ancak geçen yıl yaşadığı şanssızlıklar neticesinde hiç yarış kazanamamıştı. Dünyanın en çok seyirci toplayan otomobil sporu Formula 1 yeni sezon 18 Martta yapılacak Avustralya Grand Prix'siyle başlayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde