Raif Dinçkök'ün adı Yalova'da yaşayacak

Raif Dinçkök'ün adı Yalova'da yaşayacak

Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin temeli Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımı ile atıldı

Raif Dinçkök'ün adı Yalova'da yaşayacak
16px
24px
14.02.2008 16:27
ABONE OLgoogle

Aksa ile Ak-Kim, Ak-Tops ve Akenerji gibi tesisleri Yalova'da kurulu bulunan Akkök Şirketler Grubu, Yalova'ya dev bir kültür merkezi inşa ediyor. Arsası Yalova Belediyesi'nce sağlanan kültür merkezi için en modern olanakların bulunduğu bir proje oluşturuldu.

Akkök Şirketler Grubu'nun kurucusu Raif Dinçkök'ün adını taşıyacak kültür merkezinin temeli, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı bir törenle atıldı. 14 Şubat 2008 Perşembe gerçekleşen törene Yalova Valisi Yusuf Erbay, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Yalovalılar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Hem sanayi hem turizm açısından son yıllarda hızla gelişme gösteren Yalova'da böyle kapsamlı bir kültür merkezinin temelinin atılması son derece mutluluk verici. Yalova geçmişten bugüne kültür sanat yaşamının oldukça yoğun olduğu bir kentimiz. Bu çalışmaların modern olanaklarla donatılmış bu merkezde toplanması ile Yalova bir kültür sanat kenti olacak” dedi. Sanayicilerin kültür alanında sosyal sorumluluk projelerine destek vermelerinin önemine de değinen Günay, ekonomik gelişmeyle kültürel gelişmenin ayrılmaz unsurlar olduğunun altını çizdi. Günay “Türkiye ekonomisine  büyük katkıda bulunan Akkök Grubu'na ve Ömer Dinçkök'e bu güzel projeye imza attıkları için çok teşekkür ederim” dedi.

Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök de 1969 yılında geldikleri Yalova'da gerçekleştirecekleri Raif Dinçkök Kültür Merkezi Projesi'nin kendileri için çok heyecan verici olduğunu belirtti. “Akkök Grubu olarak biz de aldığımız bu miras ile sadece üretim odaklı çalışmıyor, içinde yaşadığımız toplumun refahını, mutluluğunu kısaca 'insan'ı gözeten bir felsefeyi yaşıyoruz. Yalova'daki varlığımızı, sadece dolaylı ve doğrudan istihdam sağlamak ya da kent ekonomisine katkıda bulunmak olarak değerlendirmiyor kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmak olarak da görüyoruz” dedi.

Özelikle Aksa'nın bir dünya markası olmasında Yalova halkının desteğinin çok önemli payı olduğunu belirten Dinçkök “Yalova halkının ihtiyaçlarını karşılayabilecek, Yalova'ya yakışan bir tesis inşa etmek bizim için büyük bir mutluluk olacak” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu da törende bir konuşma yaptı. Yalova'nın hareketli bir kültür sanat hayatı olduğunu belirten Binicioğlu “Yalova'da var olan tiyatro, müzik topluluklarının yanı sıra kültür sanat faaliyetleri büyük ilgi görüyor. Konservatuarımızın da açılmasıyla Yalova Marmara'nın kültür merkezlerinden biri durumuna gelme yolunda ilerliyor. Tüm bu etkinliklerin toplanacağı modern bir merkeze ihtiyacımız vardı. Raif Dinçkök Kültür Merkezi Yalovalılara layık bir merkez olacak” dedi. Dünyanın önde gelen akrilik elyaf üreticisi Aksa başta olmak üzere diğer Akkök Grubu şirketlerinin de Yalova'nın gururu olduğunu belirten Binicioğlu, “Her zaman Yalova'ya büyük hizmetlerde bulunmuş olan Akkök Grubu'na ve Sayın Ömer Dinçkök'e Yalovalılar adına bu tesisi kentimize kazandıracaklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

31 Aralık 2006'da Yalova Belediyesi ile Akkök arasında imzalanan protokol ile çalışmalarına başlanan Raif Dinçkök Kültür Merkezi 10 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Projesini Emre Arolat Mimarlık Atölyesi'nin oluşturduğu merkez 600 kişilik çok amaçlı salon, 100 kişilik nikâh salonu, 60 kişilik tiyatro salonu, 48 kişilik cep sineması, kütüphane, sergi alanları, kafeterya, eğitim alanları, gezi, dinlenme ve servis alanları, gibi bölümlerden oluşuyor. Merkezin tamamlanması ile kültür, sanat, sosyal faaliyetler ve örgün eğitim etkinliklerinin biraraya toplanması sağlanacak.

Kültür merkezi bir dış zarf tarafından sarılan, yaya köprüleri ile birbirine bağlantılı dört ayrı bina bloğundan oluşacak. Yapı inşaatının Aralık 2008'de bitmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde