Rahmi Koç’un şirketi fiyat indirip gençleşti

Rahmi Koç’un şirketi fiyat indirip gençleşti

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un 1994’te kurduğu Edwards çok markalı zincire dönüşüyor

Rahmi Koç’un şirketi fiyat indirip gençleşti
16px
24px
04.04.2016 08:47
ABONE OLgoogle
1994’te marin ve özel dikim ağırlıklı konseptle yola çıkan Edwards, geçen yıl başlayan kabuk değiştirme sürecinin ardından 3 yeni mağaza açtı.

Fiyatların 4’te 1’e kadar ucuzladığı, gençlere daha fazla hitap eden ürünlerle çok markalı bir konsept yarattıklarını belirten RMK Classic Giyim CEO’su Füsun Kuran, 5 yıl içinde 25 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un butik anlayışla kurduğu Edwards, zincir marka haline gelirken yurtdışına açılma hazırlıkları da başladı. Kuran, Ukrayna’dan gelen bayilik talebini değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

REPLAY 3 YIL SONRA DÖNDÜ

Edwards’ın İstanbul Akmerkez, İzmir Konak Pier ve Antalya Maxx Royal Belek’te birer mağazası olduğunu hatırlatan Kuran, “Ankara’ya da gireceğiz. Ayrıca İstanbul’da bir şube daha planlıyoruz. Anadolu’da ve yurtdışında bayiliklerle ilerleyeceğiz” dedi.

RMK Classic’in Türkiye temsilcisi olduğu Brooks Brothers’ın genç koleksiyonu Red Fleece’in yanı sıra Sisley, Sperry Top Sider, Graf von Faber Castell, House of DIV markalarının da Edwards’ta satıldığını belirten Kuran, şöyle devam etti: 

"Armaggan’ın aksesuvar ve takıları da mağazalarımızda yer lıyor. Türkiye pazarından 3 yıl önce çıkan Replay’in ürünlerini de satmaya başladık. Edwards’ı çağdaşve ulaşılabilir bir marka olarak konumladık. Yeni markalar da ekleyip çok markalı zincir mağazaya dönüştüreceğiz.”

Kuran, Bursa ve Adana’nın da hedef kentler arasında olduğunu kaydederek Ukrayna ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

"PEYNİR EKMEK GİBİ 10-15 GÖMLEK BİRDEN ALAN VAR"

ABD’li marka Brooks Brothers’ın 2’si İstanbul, biri Ankara ve diğeri İzmir’de olmak üzere 4 mağazaya ulaştığını belirten Füsun Kuran, RMK Classic çatısı altında toplam 7 mağaza olduğunu, yıl sonunda bu sayının 10’a yükseleceğini kaydetti.

Brooks Brothers ürünlerinin Harvey Nichols ve yıl sonunda açılacak Galeries Lafayette ile Boyner’in Phoenix kod adlı mağazasında da satılacağını açıklayan Kuran, markanın Türkiye’de satışlarının iyi gittiğini söyledi. Kuran, “Özellikle gömlekte inanılmaz bir performansımız var. Peynir ekmek gibi satılıyor derler ya, gerçekten öyle. 10-15 tane birden alanlar oluyor. Kurdaki artış fiyatları yüzde 18 civarı artırdı ama bunun satışa büyük etkisi olmadı” dedi. Menekşe Ataselim/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde