Rahmi Koç: İDO olmadı otoyolları istiyoruz

Rahmi Koç: İDO olmadı otoyolları istiyoruz

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, "İDO’ya teklif verdik ama olmadı, otoyollarını istiyoruz" dedi.

Rahmi Koç: İDO olmadı otoyolları istiyoruz
16px
24px
08.11.2012 08:10
ABONE OLgoogle

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Fitch’in Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarması ile ilgili olarak “Sevindik ama ben asıl Moody’s ve S&P’yi bekliyorum. Not artışından sonra yatırımdan anladığım hisse senedi alıp pat diye satmak değil. Yatırım fabrika kurmak, üretim yapmaktır” dedi.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye getirmesine ilişkin, “Sevindik ama asıl Moody’s ve Standart&Poor’s’dan not artışı bekliyorum” dedi. Koç, not artırımından sonra yatırımların artmasını beklemek için henüz erken olduğunu belirterek, “Benim yatırımdan anladığım borsadan hisse alması değil. Gelip yatırım yapması” ifadesini kullandı.

‘Minyatür Trenlerin Muhteşem Dünyası’ sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde, Rahmi Koç’un katılımıyla açıldı. Açılışta soruları yanıtlayan Rahmi Koç, not artırımı için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yatırım gelir demek için henüz

erken. Ben asıl Moody’s ve S&P’den artış bekliyorum. Ben yatırımdan, gerçek yatırım yapmayı anlıyorum. Önemli olan borsaya gelip her şey iyiyken hisse senedi alıp işler bozulduğunda da gitmek değil. Gelip burada fabrika kurması, üretim ve ihracat yapmasıdır. Bizi rekabetçi ülke seviyesine getirecek yatırımlardır. Benim yatırımdan anladığım bu. Yoksa gelip hisse alıp, sonra pat diye çıkıyorlar.”

Gönlümden Romney geçiyordu

Rahmi Koç, ABD’deki başkanlık seçimlerinde de gönlünden Barack Obama yerine Mitt Romney’nin geçtiğini söyledi. Koç, ABD seçimleri için şunları söyledi: “Romney, daha işadamıydı. Münazarasını izledim, Romney çok iyiydi. Temennim oydu. ABD ikinci kez Obama’ya şans

verdi. Bizim politikacılarda da vardır. Seçimlerde söylenenlerle direksiyona geçildiğinde yapılanlar aynı olmaz. Obama da verdiği bazı sözleri tutmadı. 2008 seçiminde de çok vaatlerde bulundu. 4 yıl önce Guantanamo’yu (Dil sürçmesi ile Guatemala dedi) kapatacağını söyledi yapmadı. Ama çok iyi hatip.”

İDO olmadı otoyolları istiyoruz

Koç Holding, 31 Ekim’de köprü ve otoyol özelleştirmesi için Ülker’i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi ve Malezyalı UEM Group Berhad ile işbirliği yaparak teklif vermişti. İhaleyi hatırlattığımız Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Teklif verdik demekki istiyoruz. Ama her teklif verdiğinizde olmuyor. İDO’ya da teklif verdik ama olmadı” dedi.

Annem ilk trenimi kapıcının oğluna vermiş

Dünyanın en büyük oyuncak ve model fuarı olan Dortmund Intermodellbau’da 300 bin kişinin beğenisine sunulan Selçuk-Efes-Meryemana temalı model tren kurgusu, Hollanda Ontraxs 2012’de ‘En İyi Kurgu’ seçildi ve Leverkusen’de ‘Özel Prestij Davetlisi’ olarak sergilendi. Kurgu Rahmi M. Koç Müzesi’nde de sergilenmeye başlandı. Sergi ziyaretçilere, 1980’lerin Türkiye’sinin bir kesitini sunuyor. Lokomotifi, vagonları ve demiryolu hattı ile Selçuk İstasyonu ve çevresinin tarihi-antik dokusu gerçeğine uygun olarak hareketli ve sesli olarak yer alıyor. Bu tren kurgusu, Türk model demiryolu tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. 16 ayda tamamlanan 10.5 metre uzunluğundaki proje, 8 Kasım 2012-2 Haziran 2013 arasında gezilebilecek.

Minyatür tren sergisini gezen Rahmi Koç, küçüklüğünden beri trenlere çok büyük ilgisi olduğunu söyledi. Koç, ilk treniyle ilgili anısını şöyle anlattı: “Tahsil için yurtdışına gittiğimde annem ilk trenimi kapıcının oğluna vermiş. Versin tabii, onlar da oynasın oynamasın mı? Eskiden bayılırdım Ankara’dan İstanbul’a gelirken lokomotifin buhar kokusuna. Bazen patinaj yapardı gaz verince.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde