Radyo 5'e bir teklif geldi

Radyo 5'e bir teklif geldi

TMSF, muhammen bedeli 1 milyon 300 bin Amerikan doları olan Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü bugün satışa çıkardı.

Radyo 5'e bir teklif geldi
16px
24px
11.01.2010 15:12
ABONE OLgoogle

Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş. tek katılımcı olarak yer aldığı açık artırmada, 1 milyon 510 bin 9 Amerikan doları teklifte bulundu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), muhammen bedeli 1 milyon 300 bin Amerikan doları olan Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü, 11 Ocak 2010 Pazartesi günü (bugün) satışa çıkardı. İhale saat 14.00'da, TMSF'nin Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe, İstanbul adresinde düzenlendi. Ticari ve İktisadi Bütünlük için teklif veren tek firma, Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş. oldu.

İhale, katılımcı firmanın kapalı zarf teklifinin açılması ile başladı. Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş. 1 milyon 510 bin 9 Amerikan doları kapalı zarf teklifinde bulundu. Tek katılımcı olması nedeniyle direkt olarak açık artırma aşamasına geçildi.

Katılımcı firmaya teklifini artırıp, artırmayacağı soruldu. Ancak firma, muhammen bedel üzerinde bir teklif sunduklarını ve bu nedenle fiyatı yükseltmeyeceklerini belirtti. Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi, Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş. tarafından verilen 1 milyon 510 bin 9 Amerikan doları bedelle son buldu.

Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilen Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi, Rekabet Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Fon Kurulu onayının ardından kesinlik kazanacak.

Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük; Radyo 5'in faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, 3984 sayılı Kanunun geçici 6'ncı maddesi hükmü kapsamında frekans tahsis ihalesine kadar müktesep hak teşkil etmemek üzere kullandırılan ulusal radyo lisans başvurusu, uydu radyo yayın lisans ve izni, markaları, internet alan adı, vericiler, menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

Öte yandan, 11 Ocak 2010 Pazartesi günü (bugün) satışa çıkarılan Cine 5 TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesine herhangi bir katılım gerçekleşmedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde