Rabbim dönüş ihsan etti! Ne demişlerdi?

Rabbim dönüş ihsan etti! Ne demişlerdi?

“İsrafı itibar yaptınız” diyen emekli müftü İhsan Özkes, CHP’den istifa ettikten sonra “Hz. Muhammed bugün yaşıyor olsa Saray’a girerdi” dedi.

Rabbim dönüş ihsan etti! Ne demişlerdi?
16px
24px
01.09.2015 08:29
ABONE OLgoogle
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve oturduğu Saray’ı çok ağır ifadelerle eleştirip ardından Saray’a giren siyasilere bir yenisi daha eklendi. “İsrafı itibar yaptınız” diyen emekli müftü İhsan Özkes, CHP’den istifa ettikten sonra “Hz. Muhammed bugün yaşıyor olsa Saray’a girerdi” dedi.
   
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen resepsiyona katılan Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in, önceki gün Twitter’dan attığı “Hz. Muhammed bugün yaşıyor olsa Saraya girer mi, bu akşam orada hissetim ki kesinlikle girerdi, çünkü orada sünnetten emareler çok” şeklindeki mesaj eleştirilerin odağı haline geldi. Tepkilere yine Twitter hesabından cevap veren Özkes, bu kez de “Bırakın geçmişte şöyle dediğimi, böyle dediğimi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır” mesajını paylaştı.

İhsan Özkes geçmişte AK Parti ve Saray ile ilgili ne demişti:

2 Nisan 2015 “İsrafı itibar yaptınız. Bugün Hazreti Muhammed yaşasa, o Saray’a girmez ya!”

11 Mart 2015 “Önce mücahit idiler, sonra müteahhit, daha sonrada her şeye müsait oldular”

25 Aralık 2014 “Domuz derisinden post, hırsızlığı helal kılandan Müslüman olmaz.”

Geçmişte AK Parti’yi ve Erdoğan’ı sert dille eleştiren siyasiler, şimdi eleştirdikleri yerde siyaset yapıyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Numan Kurtulmuş HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde Erdoğan için “Sayın Başbakanın kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor” ifadelerini kullanmıştı. Bir başka konuşmasında ise “Harun olmaya geldiler, Karun oldular. Biz AKP gibi firavunlaşmayacağız” demişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu:

Soylu AK Parti’de siyasete başladıktan sonra daha önce eleştirdiği Erdoğan için, “Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ilelebet ezeli ve ebedi başkanıdır” sözlerini söylemişti.  DP Genel Başkanı olduğu dönemde Başbakan Erdoğan’ı ‘‘Padişah olmak istiyor’’ diyerek suçladı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş:

Davutoğlu’nun kurduğu seçim hükümetinde görev alan Türkeş, CNN Türk TV’de Enver Aysever’in katıldığı programda tek talebinin Erdoğan’ın 17-25 Aralık dosyasından yargılanması olduğunu söylemişti. Erdoğan’ın çözüm süreci ile ilgili “Gerekirse milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım” sözlerine tepki göstermiş ve “Senin o bacağını kırarlar” demişti.

Meydangazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde