RTÜK üyesi açıkladı: Ehliyeti olmayan internete giremeyecek

RTÜK üyesi açıkladı: Ehliyeti olmayan internete giremeyecek

İnternet üzerinden yayın yapan platformları denetleme yetkisi alan RTÜK’ten, otoriter rejimlerde uygulanan bir uygulama önerisi geldi. RTÜK üyesi Taha Yücel, “İnternete ehliyetle girilmeli” dedi.

RTÜK üyesi açıkladı: Ehliyeti olmayan internete giremeyecek
16px
24px
13.04.2018 09:40
ABONE OLgoogle

İnternet üzerinden yayın yapan platformları denetleme yetkisi alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) AKP'li üyesi Taha Yücel, internete trafikte olduğu gibi ehliyetle girilmesine yönelik bir öneri yaptı.

Yücel, "Nasıl trafiğe çıkarken bir ehliyet aranıyorsa internete bağlanan insanlarda da en azından bir temel internete bağlanma yeterliliği ve ehliyeti aranmalı" dedi.

Türkiye’de internetin 25. yılı nedeniyle ODTÜ’de düzenlenen etkinlikte konuşan RTÜK üyesi Taha Yücel, trafikte olduğu gibi internette de ehliyet zorunluluğu getirilmesini önerdi. Yücel, dinleyicilerin şaşkınlıkla izlediği konuşmasında şunları söyledi:

ZORUNLU OLABİLİR

"Detaylı konuşmadık henüz ama bir internet ehliyeti kavramım var. İnternet okuryazarlığı, interaktif eğitimini oluşturmamız lazım. Bundan kastım, basitçe internete bağlanan insanlara, opsiyonel olabilir veya zorunlu olması da düşünülebilir. Nasıl trafiğe çıkarken bir ehliyet aranıyorsa internete bağlanan insanlarda da en azından bir temel internete bağlanma yeterliliği ve ehliyeti aranmalı.”

İMZA İLE VERİLSİN

"İnsanların vaktini almadan basit bir interaktif eğitimle ama anladığını da görerek, 4-5 aşamalı bir interaktif eğitimle sonuçlandırıp sonra isterse Ulaştırma Bakanlığı'mızın, BTK'nın, ilgili kişi veya kurumların imzasıyla bir ehliyetin, onun cihazına yüklendiği 'internet ehliyetiniz hayırlı olsun, artık internetle ilgili temel bilgilere sahipsiniz' denilmesi, en azından insanların böylece bilinçlenmesi sağlanabilir. Bu 'İnternet Ehliyeti' kavramını da görüşlerinize arz ediyorum.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde