RTÜK’ün yeni başkanı belli oldu: Konyalı gitti, Rizeli geldi

RTÜK’ün yeni başkanı belli oldu: Konyalı gitti, Rizeli geldi

Konyalı İlhan Yerlikaya'nın istifasıyla boşalan RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin seçildi.

RTÜK’ün yeni başkanı belli oldu: Konyalı gitti, Rizeli geldi
16px
24px
23.01.2019 11:52
ABONE OLgoogle

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yeni başkanı belli oldu. Kurulda üyelik yapan Ebubekir Şahin başkanlığa seçildi.

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, ailesinin sağlık sorunları gerekçe göstererek dün istifa ettiğini açıklamıştı.

Ancak kulislerde Yerlikaya'nın istifasında özellikle iktidara yakın yayın kuruluşları ile kurul arasında kalması, yüksek para ve yayın durdurma cezaları nedeniyle televizyon sahiplerinin şikâyetleri ile kadrolaşma ve RTÜK içinde yaşadığı sıkıntıların etkili olduğu ileri sürüldü.

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

1974 yılında Rize Çayeli'nde doğdu. İlköğrenimini Rize'de, lise eğitimini Sakarya'da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldu.

2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yaptı. Halen Selçuk Üniversitesi'nde İletişim alanında Doktora eğitimini tez aşamasında sürdürmektedir.  Konyalı gitti! RTÜK Başkanı Yerlikaya istifa etti

Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak'ın babası olan Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde