RTÜK'ten Beyaz TV’ye Rasim Ozan Kütahyalı şoku!

RTÜK'ten Beyaz TV’ye Rasim Ozan Kütahyalı şoku!

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programında ağza alınmayacak sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı için kanala para cezası ve 5 kez program durdurma cezası verildi.

RTÜK'ten Beyaz TV’ye Rasim Ozan Kütahyalı şoku!
16px
24px
24.11.2017 10:39
ABONE OLgoogle

RTÜK, Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerine ilişkin kararını verdi.

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol isimli programa Kütahyalı’nın sözleri nedeniyle kanala, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı. Karar oy birliğiyle alındı.

Programa, RTÜK kanununu 8. Maddesinin B bendindeki “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” maddesinden ceza verildi.   Rasim Ozan Kütahyalı Bank Asya kredisini ödüyor mu

Kanala 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Bu durumda Beyaz TV'ye geçtiğimiz ayki reklam gelirinin yüzde beşi oranında ceza uygulanacak.   Saffet Sancaklı'dan Rasim Ozan'a: Şerefsiz oğlu şerefsiz

“HERKESİN DİKKATE ALMASI GEREKEN KARAR”

RTÜK'ün CHP'li üyesi İsmet Demirdöğen, toplumun hassasiyetleri ve taleplerinin dikkate alınarak bu kararın verildiğini söyledi. Demirdöğen, RTÜK'ün nefret söylemine karşı bu duruşu bütün yayın kuruluşları tarafından dikkate alınmalı, örnek olmalıdır. Bu ciddi bir duruştur. Toplumda dil din ve inanç farklılıkları üzerinden nefret söylemi geliştirenlere ders olacak bir karardır. Herkesin bu kararı dikkatle takip etmesini diliyorum” dedi.  Beyaz TV’den Rasim Ozan Kütahyalı kararı! Kovuldu!

BEYAZ TV VE SABAH’TAN KOVULDU

Rasim Ozan Kütahyalı, canlı yayında Boşnaklar için sarf ettiği çirkin sözlerden sonra önce Beyaz TV’den ardından da köşe yazarlığı yaptığı Sabah gazetesinden kovulmuştu. (Sözcü)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde