RK Başkanı denemiş ama bankaları 1.1 milyar cezadan kurtaramamış!

RK Başkanı denemiş ama bankaları 1.1 milyar cezadan kurtaramamış!

Rekabet Kurulu'nun bankalara verdiği rekabet ihlali cezasında tek karşı oyu kurul Başkanı Nurettin Kaldırımcı vermiş

RK Başkanı denemiş ama bankaları 1.1 milyar cezadan kurtaramamış!
16px
24px
17.03.2013 09:35
ABONE OLgoogle

12  BANKAYA verilen 1.1 milyar TL'Lik rekabet ihlali cezasında ilginç ayrıntı... Rekabet Kurulu (RK), 12 bankadan Akbank, Garanti, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası'nın cezasına oy birliğiyle karar verdi.

Yedi kişilik Kurul'da; Denizbank, Finans Bank, HSBC, ING, Türk Ekonomi Bankası ve Türkiye İş Bankası'nın rekabet ihlali kararına tek muhalefetin ise Başkan Nurettin Kaldırımcı'dan geldiği öğrenildi.

Ceza ile ilgili olarak yapılan ilk oylamada 'ihlal yok' diyen Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'nın ihlal var kararı çıkması üzerine ceza miktarı için yapılan oylamada da cezaları yüksek bularak, karşı oy verdiği öğrenildi. Gerekçeli kararın ise 2-3 ay içinde çıkması bekleniyor.

İki yıl önce başladı

RK'nın bankalara karşı açtığı soruşturma iki yıl önce kredi kartı ihraç eden bankaların kredi kartı alışveriş ve gecikme faizi oranlarını da kapsayacak şekilde faiz oranlarını anlaşarak belirlediği iddiaları üzerine RK tarafından açılmıştı. Soruşturma sonrası 12 bankaya ceza verildi.

Aslı Işık/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde