Quiksilver el değiştirdi: İşte alan grub..

Quiksilver el değiştirdi: İşte alan grub..

Türkiye’nin ilk yabancı giyim markalarından biri olan Quiksilver’in Türkiye hakları el değiştirdi

Quiksilver el değiştirdi: İşte alan grub..
16px
24px
12.07.2014 06:44
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin ilk yabancı giyim markalarından biri olan Quiksilver’in Türkiye haklarını Olgar Şirketler Grubu aldı.

Dünyada 2.5 milyar dolarlık ciroya ulaşan markanın Türkiye’de güçlenip yeni mağazalar açacağını söyleyen Olgar Şirketler Grubu ortaklarından Özhun Olgar, “Şuan Türkiye’de 10 mağaza bulunuyor. Bunun sayısını kısa sürede arttıracağız. Her mağaza dünya standartlarında olacak. Metrekare başına 700 Euro yatırım yapacağız. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aksiyon spor ürünleri pazarı büyüyor. Bu konuda yatırımlarımız hızlanacak” dedi.

250 NOKTADA SATIŞ

Quiksilver’ın Türkiye için özel bir marka olduğuna işaret eden Olgar, şu bilgileri verdi: “Temmuz ayı itibariyle Türkiye hakları grubumuza geçmiş oldu. Quiksilver, Türkiye’ye giren ilk yabancı giyim markalarından biri. Genç kesiminde aradığı bir marka. Türkiye’de toplam 10 adet mağaza bulunuyor. 250 noktada ise satışı var. Biz daha çok kendi mağazalarımızla büyümeyi hedefledik. Bunun için girişimcilere franchise vermeyi de planlıyoruz.” 
Olgar, “Pazar 50 milyar Euro’ya ulaşmış durumda. Türkiye’de hızla büyüyor. Fiyat politikamızda küçük değişiklikler yapacağız. Bazı ürünlerin fiyatını bir tık aşağıya çekmeyi planlıyoruz. Herkesin ulaşacağı bir marka olmak çok önemli. Çalışan sayısı 300’e yükselecek” dedi.

1000 Quicksilver’in tüm dünyadaki mağaza sayısı

2.5 milyar $ Quicksilver’ın 2013 yılı dünya cirosu

10 Quicksilver’in Türkiye’deki mağaza sayısı

40 milyon TL Quicksilver’ın Türkiye’deki cirosu

700 Euro Quicksilver’ın mağazalarında metrekare başına yaptığı yatırım
Ceyhun Kuburlu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde