Questnet yargıya taşınınca yeni titan şirketi geldi

Questnet yargıya taşınınca yeni titan şirketi geldi

İnternet üzerinden zenginlik vaat eden web sitelerinin ardı arkası kesilmiyor.

Questnet yargıya taşınınca yeni titan şirketi geldi
16px
24px
10.08.2011 08:35
ABONE OLgoogle

Türk mahkemelerinin, yöneticilerine 2 bin yıl hapis istediği Hong Kong menşeli quest.net ve qnet'in işlemleri son bulurken, benzer şekilde çalışan bir şirket daha Türkiye'ye girdi. Bonvoyage1000 adlı Amerikalı şirket, üyelik için 350 dolar alıyor, yeni üyeler kazandırana ayda 30 bin dolar gelir vaat ediyor.

'Titan' benzeri saadet zinciri kuran ve internet üzerinden para toplayan yabancı şirketlerin hedefinde Türkiye de var. Hong Kong menşeli quest.net ve qnet sanıklarının 2 bin yıl hapis istemiyle yargılanmaları ve internet üzerinden yaptıkları işlemlerinin son bulmasının ardından yeni bir şirket daha Türkiye'ye giriş yaptı. Bonvoyage1000 adlı Amerikalı bir şirket, üyelik için 350 dolar talep ederken, üyelerine ayda 30 bin dolara kadar çıkacak gelir vaadiyle para topluyor.

Hong Kong menşeli Quest.net'in faaliyet gösterdiği bölgeleri kendine hedef seçen Bonvoyage1000'in işlem tarzı da Qnet network marketing'le benzerlik gösteriyor. Kişi, 350 dolar karşılığında LifeStyle Card alarak sisteme 'kaptan' olarak giriş yapıyor. Daha sonra ise üye yaptığı iki kişiyle birlikte teğmen, bir sonraki iki kişi ile de üsteğmen rütbesine yükseliyor. Ayrıca üye, yıl içinde filo amiralliğine kadar yükselirken yaklaşık 365 bin doların da sahibi oluyor.

İnternet aracılığıyla gençleri zengin etme vaadinde bulunan quest.net sitesinin 'Titan' benzeri bir yapılanma olduğu yönündeki iddialar üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri denetim yapmış, hazırladıkları raporla şirketin faaliyetlerini yasalara aykırı bulmuştu. Bakanlığın raporunun ardından emniyet mensupları ülke çapında şirketin tepe yöneticilerini gözaltına almış, daha sonra ise bu kişiler savcılık sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yargı, bu şirketin yöneticileri hakkında 'dolandırıcılık' iddiasıyla 2 bin yıla varan hapis cezası istiyor. Quest.net ve Qnet isimli sitelerin işlemlerinin durmasının ardından Amerikan menşeli bir site Türkiye pazarına giriş yaptı. Hedef olarak orta gelir seviyesindeki vatandaşları tercih eden şirket, öne sürdükleri vaatleri ile de sisteme üye dahil etmenin planlarını yapıyor. Bu kapsamda başta İstanbul ve Ankara olmak üzere seminerlere başlayan Bonvoyage1000, katılımcıların kafasında herhangi bir soru işareti bırakmamak için de faaliyetlerinin kanuna uygun olduğuna vurgu yapıyor.

Bonvoyage1000, ilk etapta 350 dolar karşılığında sisteme giriş yapıyor. Daha sonra ise sadece üyelerin sisteme giriş yapabilmeleri için LifeStyle Card veriyor. Daha sonra ise üye, seyahat, turizm ve internet paketinden oluşan üç seçenekten birini satın alıyor. Bunun için ise kampanya dönemlerini yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor. Sisteme dahil olan kişi, teğmen unvanıyla işe başlatılıyor. Daha sonra üye ettiği iki kişi ile birlikte üsteğmen oluyor ve 200 dolar prim alıyor. Bir ay içinde dört döngü tamamlayıp, üç kişinin üsteğmen olmasını sağlayan bir kişi yarbay olurken, prim miktarı da 300 dolara yükseliyor. Üyeler rütbe atladıkça prim miktarları da aynı oranda artış gösteriyor. Üçüncü döngüde aylık 12 bin dolar olan gelirin, 30 bin dolara kadar yükselebileceği vaat ediliyor.

Bayram kaya/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde